Do půl hodinky
1 porce
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla. Bagetu nakrájíme na malé kostičky a společně se strouhankou a nasekanými pistáciemi přidáme na rozpálenou pánev. Osolíme, opepříme a restujeme dozlatova asi 2-3 minuty. Pak pánev odstavíme z plotny a vmícháme nasekané bylinky.
Do rendlíku dáme vařit vodu a vložíme dvě vejce. Vaříme 5-6 minut, pak vejce zchladíme a oloupeme.
Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu a osolíme ji. Chřest zbavíme dřevnatých konců a necháme ho ve vroucí vodě blanšírovat po dobu 2-4 minut. Záleží na velikosti chřestu. Do větší mísy napustíme studenou vodu a přidáme 15-20 kostek ledu. Po uvaření chřest ihned přendáme do ledové vody, zastavíme tím proces vaření. Chřest po pár minutách vyjmeme z mísy a necháme okapat přebytečnou vodu.
Na talíř nejdříve naservírujeme chřest a přes něj nasypeme bylinkovou drobenku. Vejce rozřízneme napůl, osolíme a přidáme na talíř. Nakonec zasypeme klíčky řeřichy.