0
K pokladně

Chardonnay a kulajda

Chardonnay a kulajda

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

7 ks Středně velké lesní houby
30 g Máslo
1 litr Zeleninový vývar
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
0.5 lžička Mletý kmín
5 ks Brambory
200 ml Smetana ke šlehání
1 hrst Kopr
1 balení 1 vejce na osobu
1 balení Ocet

Postup přípravy

1. Krok

Očistěte houby a nakrájejte je na menší kusy. V hrnci rozpusťte máslo a krátce na něm houby orestujte spolu s kmínem.

2. Krok

Vše zalijte vývarem a přidejte oloupané brambory nakrájené na malé kostičky.

3. Krok

Vařte, dokud brambory nezměknou. Do hrnce přidejte smetanu, osolte, opepřete a ještě chvíli vařte.

4. Krok

Nasekejte kopr a vmíchejte ho do polévky. Hrnec odstavte.

5. Krok

Ocet nalijte do malého kastrůlku a převařte ho. Poté jím dochuťte polévku.

6. Krok

Polévku podávejte se zastřeným nebo jinak upraveným vejcem.

7. Zdroj

Recepty byly použity z webu akademiekvality.cz

Nakupte potřebné ingredience

Středně velké lesní houby (7 ks)

Máslo (30 g)

Zeleninový vývar (1litr)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Mletý kmín (0.5lžička)

Brambory (5 ks)

Smetana ke šlehání (200 ml)

Kopr (1hrst)

1 vejce na osobu (1balení)

Ocet (1balení)