Do hodinky
1 porce
Stroužek česneku nařízněte a potřete s ním vnitřek salátové mísy. Zbývající česnek dejte do pánve, přilijte olej a zhruba 5 minut zahřívejte. Následně česnek vyndejte. Do horkého oleje postupně vkládejte kostky chleba a smažte dokřupava. Nakonec je nechte okapat na papírovém ubrousku.
Do mixéru si rozklepněte vejce, přidejte hořčici, worcestrovou omáčku, citrónovou šťávu a koření. Krátce mixujte a přitom vše zalijte olejem.
Salátovou mísu vyložte předem omytými a nakrájenými listy salátu. Zálivkou přelijte salát v míse, lehce protřepejte a přidejte opečený česnek. Salát buďto rozdělte do mističek, nebo ho můžete nechat ve velké salátové míse.
Salát rovnoměrně posypejte nastrouhaným sýrem a krutony a můžete ho podávat.