Caesar salát

Caesar salát

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 lžičky Citronová šťáva
2 lžíce Olivový olej
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce
1 lžíce Worcestr omáčka
3 plátky Chléb
1 ks Hlávkový salát
2 stroužky Česnek
1 hrst Parmezán

Postup přípravy

1. Osmažte chleba na česneku

Stroužek česneku nařízněte a potřete s ním vnitřek salátové mísy. Zbývající česnek dejte do pánve, přilijte olej a zhruba 5 minut zahřívejte. Následně česnek vyndejte. Do horkého oleje postupně vkládejte kostky chleba a smažte dokřupava. Nakonec je nechte okapat na papírovém ubrousku.

2. Připravte si salátovou zálivku

Do mixéru si rozklepněte vejce, přidejte hořčici, worcestrovou omáčku, citrónovou šťávu a koření. Krátce mixujte a přitom vše zalijte olejem.

3. Dejte salát do mísy

Salátovou mísu vyložte předem omytými a nakrájenými listy salátu. Zálivkou přelijte salát v míse, lehce protřepejte a přidejte opečený česnek. Salát buďto rozdělte do mističek, nebo ho můžete nechat ve velké salátové míse.

4. Proveďte poslední úpravy

Salát rovnoměrně posypejte nastrouhaným sýrem a krutony a můžete ho podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Citronová šťáva (2lžičky)

Olivový olej (2 lžíce)

Pepř černý mletý (1špetka)

Sůl (1špetka)

Vejce (1 ks)

Worcestr omáčka (1 lžíce)

Chléb (3plátky)

Hlávkový salát (1 ks)

Česnek (2 stroužky)

Parmezán (1hrst)