Burger (karbanátek) s pepřovou omáčkou

Burger (karbanátek) s pepřovou omáčkou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Iceland Luxury Hovězí maxi burgery (2ks) 284g
1 ks Iceland Pastinákové hranolky s medovou glazurou 750g
1 lžíce Franz Josef Kaiser Zelený pepř ve slaném nálevu 100g
150 ml Olma Smetana ke šlehání (33%) 200g
1 lžíce Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g
2 g Boneco Premium Hořčice Dijon 130g
100 ml Habánské Sklepy Müller thurgau jakostní víno odrůdové suché bílé 0,187l
20 ml Lukana Slunečnicový olej 1l
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g

Postup přípravy

1. Maso přendáme do lednice

Pár hodin před přípravou masa ho necháme postupně v lednici rozmrazit, tak jak je uvedeno na obalu.

2. Pečeme dle návodu

Pastiňákové hranolky nerozmrazujeme, dáme je do pekáče a dle návodu dáme péct na 220 stupňů do trouby. Po 20 minutách slijeme vypečený olej a dále je dopečeme během dalších dvaceti minut dozlatova.

3. Půl lžičky zeleného pepře, 100 ml vína

Mezitím si na pánvi s troškou oleje osmažíme oba burgery z obou stran. Když jsou hotové, dáme je stranou a do stejné pánve dáme rozehřát máslo. Do něho dáme krátce zpěnit zelený pepř bez nálevu a dijonskou hořčici, následně přidáme trošku suchého bílého vína. Necháme vyvařit alkohol a nakonec do pánve nalijeme smetanu ke šlehání. Omáčku vaříme do zhoustnutí, nakonec ji dle chuti dosolíme.

4. Dobrou chuť!

Karbanátky servírujeme s pastiňákovými hranolkami a přelité pepřovou omáčkou.

Nakupte potřebné ingredience

Iceland Luxury Hovězí maxi burgery (2ks) 284g (2 ks)

Iceland Pastinákové hranolky s medovou glazurou 750g (1 ks)

Franz Josef Kaiser Zelený pepř ve slaném nálevu 100g (1 lžíce)

Olma Smetana ke šlehání (33%) 200g (150 ml)

Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g (1 lžíce)

Boneco Premium Hořčice Dijon 130g (2 g)

Habánské Sklepy Müller thurgau jakostní víno odrůdové suché bílé 0,187l (100 ml)

Lukana Slunečnicový olej 1l (20 ml)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)