Do hodinky
1 porce
Nejprve si dáme hovězí maso v celku na chvíli do mrazničky, aby ztuhlo a lépe se nám krájelo na drobné kousky.
Připravíme si marinádu na maso z 1 lžíce rybí omáčky, ze 2 lžic oleje, jednoho nadrceného stroužku česneku. Citronovou trávu rozklepeme a nakrájíme na menší kousky, přidáme ji k marinádě. Přidáme špetku soli a čerstvě namletý pepř. Do marinády přendáme nakrájené maso a necháme marinovat asi hodinu v pokojové teplotě.
Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme 3 lžíci rybí omáčky, 2 lžíce rýžového octa, 1 lžíci cukru a cca 10 lžic vody, přidáme na plátky nakrájený zbylý česnek a vše svaříme. Zálivku přecedíme a nakonec přidáme čerstvou chilli papričku nebo sušené chilli plátky v množství dle chuti. Zálivku necháme zcela zchladnout.
Rýžové nudle uvaříme doměkka v osolené vodě s lžící oleje a octa. Scedíme je a necháme zchladnout.
Omytý ledový salát nakrájíme na proužky. Mrkev a salátovou okurku také nakrájíme na drobné proužky. Arašídy nasekáme nebo nadrtíme v hmoždíři.
Namarinované maso (bez marinády) zprudka orestujeme ve vrstvě oleje v pávi wok, přidáme k němu mungo klíčky.
Pokrm servírujeme v hluboké větší misce, do které nandáme zchladlé nudle, nasekaný ledový salát, okurku, mrkev, čerstvě orestované hovězí maso, čerstvý koriandr, arašídy a smaženou cibulku. Každou porci si strávník už sám polije studenou zálivkou.