Bún bò Nam Bộ

Bún bò Nam Bộ

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Hovězí Kýta-ořech - Ball tip steak (cca 300g)
1 ks Citrónová tráva vanička 50g
1 ks Lukana Slunečnicový olej 1l
150 g Flying Goose Rýžové nudle vlasové 200g
2 stroužky Česnek (cca 80g)
170 g Salát ledový (cca 350g) -
70 g Mrkev volná (cca 150g)
100 g Okurka hadovka (cca 300g)
40 g Beskyd Klíčky mungo baby 200g
1 ks Koriandr květináč "13 cm”
50 g Bohemia Arašídy nesolené 100g
50 g Bohemia Arašídy nesolené 100g
200 g Cibule bílá (cca 200g) -
1 ks Squid Rybí omáčka 300ml -
5 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g -
5 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g
1 ks Rýžový ocet 300ml
1 lžíce TTD Cukr krystal 1kg
1 ks Chilli Cayenne 50g

Postup přípravy

1. Maso dáme zmrazit

Nejprve si dáme hovězí maso v celku na chvíli do mrazničky, aby ztuhlo a lépe se nám krájelo na drobné kousky.

2. Marináda nesmí chybět

Připravíme si marinádu na maso z 1 lžíce rybí omáčky, ze 2 lžic oleje, jednoho nadrceného stroužku česneku. Citronovou trávu rozklepeme a nakrájíme na menší kousky, přidáme ji k marinádě. Přidáme špetku soli a čerstvě namletý pepř. Do marinády přendáme nakrájené maso a necháme marinovat asi hodinu v pokojové teplotě.

3. Asijská zálivka pálivá dle chuti

Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme 3 lžíci rybí omáčky, 2 lžíce rýžového octa, 1 lžíci cukru a cca 10 lžic vody, přidáme na plátky nakrájený zbylý česnek a vše svaříme. Zálivku přecedíme a nakonec přidáme čerstvou chilli papričku nebo sušené chilli plátky v množství dle chuti. Zálivku necháme zcela zchladnout.

4. Nudle uvaříme podle návodu

Rýžové nudle uvaříme doměkka v osolené vodě s lžící oleje a octa. Scedíme je a necháme zchladnout.

5. Do polévky patří spousta zeleniny

Omytý ledový salát nakrájíme na proužky. Mrkev a salátovou okurku také nakrájíme na drobné proužky. Arašídy nasekáme nebo nadrtíme v hmoždíři.

6. K masu přidáme klíčky

Namarinované maso (bez marinády) zprudka orestujeme ve vrstvě oleje v pávi wok, přidáme k němu mungo klíčky.

7. Užijte si chuť Vietnamu

Pokrm servírujeme v hluboké větší misce, do které nandáme zchladlé nudle, nasekaný ledový salát, okurku, mrkev, čerstvě orestované hovězí maso, čerstvý koriandr, arašídy a smaženou cibulku. Každou porci si strávník už sám polije studenou zálivkou.

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí Kýta-ořech - Ball tip steak (cca 300g) (250 g)

Citrónová tráva vanička 50g (1 ks)

Lukana Slunečnicový olej 1l (1 ks)

Flying Goose Rýžové nudle vlasové 200g (150 g)

Česnek (cca 80g) (2 stroužky)

Salát ledový (cca 350g) - (170 g)

Mrkev volná (cca 150g) (70 g)

Okurka hadovka (cca 300g) (100 g)

Beskyd Klíčky mungo baby 200g (40 g)

Koriandr květináč "13 cm” (1 ks)

Bohemia Arašídy nesolené 100g (50 g)

Bohemia Arašídy nesolené 100g (50 g)

Cibule bílá (cca 200g) - (200 g)

Squid Rybí omáčka 300ml - (1 ks)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g - (5 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (5 g)

Rýžový ocet 300ml (1 ks)

TTD Cukr krystal 1kg (1 lžíce)

Chilli Cayenne 50g (1 ks)