Bramborové špalíčky se špenátem

Bramborové špalíčky se špenátem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Brambory
250 g Hrubá mouka
2 ks Vejce
10 ml Slunečnicový olej
5 g Sůl
400 g Listový špenát
2 ks Stroužky česneku
1 ks Cibule
200 ml 33% Smetana
50 g Strouhaný sýr

Postup přípravy

1. Připravíme brambory

Brambory oloupejte, uvařte, nechte vychladnout a následně je rozšťouchejte ve velké míse. Přidejte mouku, vejce a směs osolte.

2. Vyválíme válečky

Ze směsi na pomoučněné ploše vyválejte válečky a rozkrájejte je na stejně velké dílky.

3. Připravíme nočky

Nočky vařte v osolené vroucí vodě se lžící oleje. Nechte je vyplout na hladinu a poté je ještě cca 5 minut vařte. Rozkrojte je a zkontrolujte, zda jsou dovařené. Následně je sceďte.

4. Vaříme

Na oleji nechte zpěnit pokrájenou cibuli a přidejte k ní mražený špenát. Zaklopte pokličkou a nechte vařit na mírném plamenu, dokud nebude špenát hotový.

5. Dochutíme

Přidejte prolisovaný česnek, smetanu a nechte vše provařit. Osolte a opepřete podle chuti.

6. Servírujeme

Takto připravenou směs rozmixujte dohladka a smíchejte s bramborovými špalíčky. Podávejte se strouhaným sýrem.

7. TIP!

Při vaření jsme použili Špenát protlak od značky DIONE, ale doporučujeme i ten od AGRO Jesenice. Oba se pyšní značkou Klasa.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory (500 g)

Hrubá mouka (250 g)

Vejce (2 ks)

Slunečnicový olej (10 ml)

Sůl (5 g)

Listový špenát (400 g)

Stroužky česneku (2 ks)

Cibule (1 ks)

33% Smetana (200 ml)

Strouhaný sýr (50 g)