Do hodinky
1 porce
Brambory oloupejte, uvařte, nechte vychladnout a následně je rozšťouchejte ve velké míse. Přidejte mouku, vejce a směs osolte.
Ze směsi na pomoučněné ploše vyválejte válečky a rozkrájejte je na stejně velké dílky.
Nočky vařte v osolené vroucí vodě se lžící oleje. Nechte je vyplout na hladinu a poté je ještě cca 5 minut vařte. Rozkrojte je a zkontrolujte, zda jsou dovařené. Následně je sceďte.
Na oleji nechte zpěnit pokrájenou cibuli a přidejte k ní mražený špenát. Zaklopte pokličkou a nechte vařit na mírném plamenu, dokud nebude špenát hotový.
Přidejte prolisovaný česnek, smetanu a nechte vše provařit. Osolte a opepřete podle chuti.
Takto připravenou směs rozmixujte dohladka a smíchejte s bramborovými špalíčky. Podávejte se strouhaným sýrem.
Při vaření jsme použili Špenát protlak od značky DIONE, ale doporučujeme i ten od AGRO Jesenice. Oba se pyšní značkou Klasa.