0
K pokladně

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

270 g Polohrubá mouka
1 lžíce Rozpuštěné máslo
2 lžíce Cukr
1 ks Vejce
130 ml Vlažné mléko
20 g Droždí
0.5 ks Kůra z ½ citronu
1 špetka Sůl
1 balení Tuk na smažení
150 g Farmářský tvaroh Authentic
1 balení Vanilkový cukr
2 lžíce Švestková povidla
1 lžička Rum Tuzemák
20 g Moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

1. Krok

Z rozdrobeného droždí, trochy krupicového cukru a 2 lžic vlažného mléka nechte v misce vzejít kvásek. Do větší zadělávací mísy nalijte zbytek mléka a cukru, prosátou mouku, vejce, špetku soli a kůru z poloviny citronu. V robotu pomocí hnětacího háku nebo ručně zadělejte lepkavé těsto. V průběhu hnětení postupně přidávejte rozpuštěné máslo. Těsto nechte na teplém místě kynout přibližně hodinu.

2. Krok

Tuk na smažení (olej či 100% tuk) rozpusťte v širším hrnci, aby hladina sahala přibližně do jeho 1/3. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu, aby bylo přibližně 1.5 cm tlusté. Vykrajujte z něho kolečka o průměru asi 7 cm. Zdali je tuk dostatečně rozpálený, vyzkoušejte vhozením trošky těsta, když se začne smažit, můžete do tuku vložit vykrájená kolečka. Smažte je do zlatova z jedné strany pod pokličkou, z druhé strany už nezakryté.

3. Krok

Usmažené vdolky nechte okapat a zchladnout na papírové utěrce. Tvaroh a vanilkový cukr společně zamíchejte a naplňte jím cukrářský sáček se zdobící špičkou. Švestková povidla rozmíchejte v jiné misce s troškou tuzemáku. Vdolečky zdobte lžičkou povidel, tvarohem a nakonec je posypte moučkovým cukrem.

Nakupte potřebné ingredience

Polohrubá mouka (270 g)

Rozpuštěné máslo (1 lžíce)

Cukr (2 lžíce)

Vejce (1 ks)

Vlažné mléko (130 ml)

Droždí (20 g)

Kůra z ½ citronu (0.5 ks)

Sůl (1špetka)

Tuk na smažení (1balení)

Farmářský tvaroh Authentic (150 g)

Vanilkový cukr (1balení)

Švestková povidla (2 lžíce)

Rum Tuzemák (1lžička)

Moučkový cukr na posypání (20 g)