Do hodinky
1 porce
Z rozdrobeného droždí, trochy krupicového cukru a 2 lžic vlažného mléka nechte v misce vzejít kvásek. Do větší zadělávací mísy nalijte zbytek mléka a cukru, prosátou mouku, vejce, špetku soli a kůru z poloviny citronu. V robotu pomocí hnětacího háku nebo ručně zadělejte lepkavé těsto. V průběhu hnětení postupně přidávejte rozpuštěné máslo. Těsto nechte na teplém místě kynout přibližně hodinu.
Tuk na smažení (olej či 100% tuk) rozpusťte v širším hrnci, aby hladina sahala přibližně do jeho 1/3. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu, aby bylo přibližně 1.5 cm tlusté. Vykrajujte z něho kolečka o průměru asi 7 cm. Zdali je tuk dostatečně rozpálený, vyzkoušejte vhozením trošky těsta, když se začne smažit, můžete do tuku vložit vykrájená kolečka. Smažte je do zlatova z jedné strany pod pokličkou, z druhé strany už nezakryté.
Usmažené vdolky nechte okapat a zchladnout na papírové utěrce. Tvaroh a vanilkový cukr společně zamíchejte a naplňte jím cukrářský sáček se zdobící špičkou. Švestková povidla rozmíchejte v jiné misce s troškou tuzemáku. Vdolečky zdobte lžičkou povidel, tvarohem a nakonec je posypte moučkovým cukrem.