Do dvou hodin
1 porce
Vepřový bůček dejte na hodinu nebo dvě do mrazáku. Jakmile ztuhne, bude se vám s ním pracovat lépe. Pokud ovšem máte hodně ostrý nůž, můžete to zkusit i bez tohoto kroku. Bůček je potřeba nakrájet na velmi tenké plátky.
Česnek se zázvorem zbavte slupky a nastrouhejte do mísy. Šalotku, citronovou trávu a stonky koriandru nakrájejte na drobno a vložte do mísy. Všechny ostatní ingredience kromě jarní cibulky odměřte a přidejte do mísy. Dobře promíchejte a vepřové maso do omáčky dejte marinovat. Nechte minimálně hodinu odležet v lednici.
Na pánvi rozehřejte lžíci oleje. Vepřový bůček na vysokém plameni opečte. Za stálého míchání i s se vší omáčkou vařte cca 8 minut.
Jarní cibulku nakrájejte kompletně celou a po uvaření bůčku přidejte k masu a stáhněte z plamene. Dobře promíchejte.
Bůček podávejte ideálně s rýží na plátku ledového salátu a zasypte nasekanými kešu ořechy a koriandrem.
Vepřový bůček rozdělte na dvě půlky a opékejte na pánvi samostatně do hněda. Stačí tomu cca 3 minuty a bůček je dostatečně opečený. Dostanete do jídla více chuti. Po opečení obou várek je vraťte na pánev i s omáčkou a vařte do měkka.