Arašídový cheesecake

Arašídový cheesecake

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

90 g Rozpuštěné máslo
130 g Máslové sušenky
80 g Arašídová mouka
700 g Smetanový sýr (na náplň)
320 g Smetana ke šlehání (200 g na náplň, 120 g na polevu)
150 g Moučkový cukr (na náplň)
15 g Škrob (na náplň)
3 ks Vejce (na náplň)
200 g Arašídové máslo (na náplň)
110 g Kvalitní hořká čokoláda (na polevu)
1 hrst Arašídy (na ozdobu)

Postup přípravy

1. Dortem uděláte radost dvakrát

Žádná dětská oslava se neobejde bez dortu. S tímto arašídovým cheesecakem vám starší děti při přípravě určitě pomůžou. Mladší pak ocení kombinaci arašídů, sušenek a čokolády.

2. Upečeme korpus

Troubu předehřejeme na 170 °C a dno dortové formy o průměru cca 26 cm vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozmixujeme v mixéru na drobky, poté k nim přidáme arašídovou mouku a rozpuštěné máslo a promícháme. Sušenkový základ přesuneme do formy a prsty umačkáme do hladké vrstvy. Připravený korpus dáme péct do trouby na 10 minut. 

3. Mezitím si připravíme náplň

Smetanový sýr asi 3 minuty šleháme, poté přidáme arašídové máslo a smetanu, cukr a škrob a opět zašleháme do hladkého krému. Přidáme vajíčka a zapracujeme dohladka. Takto připravený krém přelijeme na upečený korpus, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě dalších asi 40 minut. Vršek by měl zhnědnout a lehce se nafouknout. To, že je již dopečený, poznáme tak, že když s ním lehce v troubě zakvedláme, měl by se stále lehce ve středu třást, pokud se třese až moc necháme ho ještě chvilku péct.

4. Pozor ať nepopraská

Jakmile je upečený, troubu pouze vypneme, lehce pootevřeme dvířka a necháme cheesecake uvnitř vychladnout alespoň 20 minut, poté dvířka otevřeme úplně a necháme dort dojít do pokojové teploty. Pokud bychom cheesecake z trouby rovnou vyndali, popraskal by.  

5. Už jen polevu a počkat

Když má cheesecake již pokojovou teplotu, připravíme polevu. Smetanu nalijeme do rendlíku a pomalu zahříváme. Mezi tím čokoládu nakrájíme na malé kousky a nasypeme do misky. Jakmile se objeví první bublinky, ihned ji stáhneme z plotny a horkou přelijeme přes nasekanou čokoládu. Necháme stát na lince 2 minuty. Vlivem horké smetany by se čokoláda měla rozpustit. Nyní celou směs rozmícháme do hladka, měla by nám vzniknout lesklá a hustá čokoládová omáčka. Necháme ji lehce vychladnout na lince, poté jí nalijeme na cheesecake. Posypeme pokrájenými arašídy a přesuneme do lednice ztuhnout alespoň na 3 hodiny.

6. Více inspirace v klubu Benjamínek  

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů.  Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.  

Nakupte potřebné ingredience

Rozpuštěné máslo (90 g)

Máslové sušenky (130 g)

Arašídová mouka (80 g)

Smetanový sýr (na náplň) (700 g)

Smetana ke šlehání (200 g na náplň, 120 g na polevu) (320 g)

Moučkový cukr (na náplň) (150 g)

Škrob (na náplň) (15 g)

Vejce (na náplň) (3 ks)

Arašídové máslo (na náplň) (200 g)

Kvalitní hořká čokoláda (na polevu) (110 g)

Arašídy (na ozdobu) (1hrst)