Alsaský cibulový koláč (Tarte flambée)

Alsaský cibulový koláč (Tarte flambée)

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Hladká mouka
7 g Droždí
3 g Cukr krystal
250 ml Tradiční zakysaná smetana 200g
100 g Tvaroh polotučný
4 ks Cibule kuchyňská červená
200 g Anglická slanina
1 g Muškátový ořech mletý
2 lžíce Olej

Postup přípravy

1. Necháme vzejít kvásek

V míse smícháme špetku soli a 300 g hladké mouky, uprostřed uděláme důlek. Vysypeme do něj sáček sušeného droždí, 95ml vody a cukr a promícháme s trochou mouky. V důlku necháme vzejít kvásek, trvá to asi deset minut.

2. Vypracujeme těsto

Když je kvásek nakynutý, přidáme 2 lžíce oleje, 95ml vody a promícháme se zbytkem mouky. Vypracujeme nelepivé pružné těsto, zakryjeme utěrkou a necháme alespoň hodinu kynout na teplém místě.

3. Připravíme náplň

Mezi tím si nakrájíme slaninu na kostičky a osmažíme dokřupava, poté přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, usmažíme dozlatova a dáme prozatím stranou. 100 g měkkého tvarohu smícháme s 250 g zakysané smetany, přidáme špetku soli, pepře a muškátového oříšku. Troubu předehřejeme na 220 stupňů a plechy vyložíme pečícím papírem.

4. A pečeme

Vykynuté těsto rozdělíme na 4 porce a na pomoučněné lince jednotlivé díly vyválíme co nejtenčeji do kulatého či obdélníkového tvaru. Přesuneme na plech, pomažeme směsí ze zakysané smetany a rovnoměrně posypeme cibulí a slaninou. Pečeme 10 minut v předehřáté troubě.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (300 g)

Droždí (7 g)

Cukr krystal (3 g)

Tradiční zakysaná smetana 200g (250 ml)

Tvaroh polotučný (100 g)

Cibule kuchyňská červená (4 ks)

Anglická slanina (200 g)

Muškátový ořech mletý (1 g)

Olej (2 lžíce)