Do dvou hodin
1 porce
V míse smícháme špetku soli a 300 g hladké mouky, uprostřed uděláme důlek. Vysypeme do něj sáček sušeného droždí, 95ml vody a cukr a promícháme s trochou mouky. V důlku necháme vzejít kvásek, trvá to asi deset minut.
Když je kvásek nakynutý, přidáme 2 lžíce oleje, 95ml vody a promícháme se zbytkem mouky. Vypracujeme nelepivé pružné těsto, zakryjeme utěrkou a necháme alespoň hodinu kynout na teplém místě.
Mezi tím si nakrájíme slaninu na kostičky a osmažíme dokřupava, poté přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, usmažíme dozlatova a dáme prozatím stranou. 100 g měkkého tvarohu smícháme s 250 g zakysané smetany, přidáme špetku soli, pepře a muškátového oříšku. Troubu předehřejeme na 220 stupňů a plechy vyložíme pečícím papírem.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 porce a na pomoučněné lince jednotlivé díly vyválíme co nejtenčeji do kulatého či obdélníkového tvaru. Přesuneme na plech, pomažeme směsí ze zakysané smetany a rovnoměrně posypeme cibulí a slaninou. Pečeme 10 minut v předehřáté troubě.