Principy ochrany soukromí na Košík.cz

Košík.cz přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo jakýkoli odkaz mimo tuto lištu souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoli vypnout v Nastavení soukromí.

Vychutnejte si letošní romantickou večeři s božskými steaky od Kloudy ve valentýnském dvojbalení.
 Čeká vás řádně šťavnatý tomahawk a božsky křehká svíčková, ze kterých gurmánské srdíčko zaplesá. Zároveň máme i vše ostatní pro úspěšný svátek lásky – od vína až po dárečky.

Pečený steak s bramborami

Steak se smetanovými žampiony a zeleninou

Zobrazit recept
Ingredience:
  • hovězí steak ze svíčkové
  • 100 g žampionů
  • 200 g smetany ke šlehání
  • čerstvý tymián
  • 1 lžička másla
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • 200 g baby mix (karotka a hráškové lusky)
  • čerstvá rukola a cherry rajčata pokapané olivovým olejem (k podávání)
  • bio americké brambory do trouby (k podávání)
Jak na to:
1. Maso vyndejte včas z ledničky, aby před pečením mělo pokojovou teplotu.
2. Žampiony omyjte a nakrájejte na plátky. Na pánvi na lžičce másla je zprudka orestujte s čerstvým rozmarýnem, zalijte je smetanou a tu nechte projít varem. Smetanové žampiony dle chuti osolte a opepřete.
3. Baby mix dejte do většího hrnce s vodou na pařník připravit v páře. Zeleninu lehce osolte. Zelenina bude hotová asi za 7 minut.
4. Brambory dejte péct dle návodu na obalu.
5. Hovězí steak ze svíčkové osolte a opepřete a dejte ho grilovat na vroubkovanou pánev z obou stran asi na 4 minuty, podle toho, jak propečený ho chcete mít. Ogrilovaný steak nechte před podávání odpočinout a hned ho nekrájejte, vytekla by z něho veškerá šťáva.
6. Na talíř položte steak a na páře připravený baby mix zeleniny. Na mističku nadejte smetanové žampiony. Zvlášť do misky naservírujte jednoduchá salátek z rukoly, cherry rajčat a kapky olivového oleje.
Koupit suroviny
Pečený steak s bramborami

Farmářský tomahawk s fazolkami a pancettou

Zobrazit recept
Ingredience:
  • vepřový steak tomahawk
  • fazolové lusky zelené čerstvé kulaté, balení 250 g
  • 50 g uzené krájené panchetty
  • 1 chilli paprička
  • Sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce másla
  • paprikový ajvar pikantní (k podávání)
  • bio americké brambory do trouby (k podávání)
Jak na to:
1. Maso vyndejte včas z ledničky, aby před pečením mělo pokojovou teplotu.
2. Zelené fazolky omyjte a z obou stran odkrojte tvrdší stonky. Dejte do většího hrnce s vodou na pařník připravit v páře, lehce osolte. Fazolky budou hotové asi za 7 minut.
3. Na pánvi mezitím orestujte panchettu.
4. Brambory dejte péct dle návodu na obalu.
5. Vepřový tomahawk steak z obou stran osolte a opepřete. Dejte ho na pánev zprudka orestovat na lžíci másla z obou stran. Když je maso tzv. zatáhnuté. Dejte ho i s máslem dopéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 10 minut, přelévejte ho výpekem. Vepřové maso by nemělo být syrové, ale touto úpravou si zachová šťavnatost.
6. Na talíř k bramborám nandejte vepřový steak tomahawk s nasekanou čerstvou chilli papričkou, zelené fazolky a orestovanou panchettu. Zvlášť do misky naservírujte paprikový pikantní ajvar.
Koupit suroviny


Ženské srdce je věčná záhada, ale jedna věc je jistá – kvalitní čokoláda ho spolehlivě obměkčí. Okouzlete svou milou dárkovým balením slavných pralinek Butlers, které jdou před Valentýnem v Irsku na dračku.

Koupit


Dopřejte svému chlapákovi dárek, který mu kápne do noty. Lahvinka originální italské hruškovice Market Walcher ho pěkně rozpálí, a navíc se s ní může později blýsknout i na srazu s kamarády a pochválit, jaký máte vkus!

Koupit
Palačinkový dort

Palačinkový dort

Zobrazit recept
Ingredience:
  • 250 ml mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 5 g vanilkového cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce čokoládového nebo karamelového topingu
  • 1 lžíce nutelly
  • 100 g lesního ovoce
Jak na to:
1. Nejprve si na stůl vyložíte veškeré potřebné suroviny.
2. Před přípravou palačinkového těsta můžete vyndat z mrazáku lesní směs a nechat ji při pokojové teplotě. Těsto na palačinky pak smícháte z mléka, mouky, vejce a lžíce cukru. Cílem je smíchat přísady do hladkého a vláčného těsta. Pokud máte elektrický šlehač, můžete ho využít jako pomocníka.
3. Na pánvičce rozehřejte lžičku oleje. Jakmile je olej zahřátý, začněte nalévat palačinkové těsto. Na jednu palačinku doporučujeme použít zhruba jednu naběračku. Počkejte, až se první strana osmaží dozlatova a poté obraťte a smažte druhou.
4. Ještě potřebujete připravit náplň. Na tu budete potřebovat javorový sirup, čokoládový toping a nutelu. Topingem a nutelou střídavě potírejte jednotlivé palačinky a skládejte je na sebe.
5. Po naskládání dort polijte javorovým sirupem. Mražené ovoce doslaďte a můžete ho použít na dozdobení.
Koupit suroviny
Malinové Tiramisu

Malinové tiramisu

Zobrazit recept
Ingredience:
  • 250 g malin 
  • 200 g mascarpone 
  • 2 vajíčka
  • 3 lžíce malinové marmelády 
  • 2 lžíce krupicového cukru 
  • 70 g Savoiardi piškotů 
  • 150 ml silné kávy 
Jak na to:
1. Nejprve oddělíme bílky od žloutků.
2. Žloutky vyšleháme společně s cukrem do světle žluté pěny, poté přidáme mascarpone a ručně ho zašleháme, nakonec přidáme tři lžíce malinové marmelády.
3. Ve vedlejší míse vyšleháme z bílku tuhý sníh, poté ho opatrně stěrkou přimícháme do krému z mascarpone.
4. Nyní můžeme dezert kompletovat. Piškoty nalámeme na dno skleniček a pokapeme dvěma lžícemi kávy.
5. Nyní přidáme vrstvu krému, nakonec přidáme maliny. Takto opakujeme, dokud nemáme plné skleničky. 
Koupit suroviny

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo