0
K pokladně

Polévka z pečeného celeru se žampiony

Polévka z pečeného celeru se žampiony

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

900 balení Zeleninový vývar
300 ml Smetana
300 g Celer
150 g Brambory
140 g Cibule
60 g Máslo
25 g Cukr krupice
1 stroužek Česnek
1 dcl Bílé víno
200 g Žampióny
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme na plech. Osolíme a přidáme česnek a cukr. Pečeme v troubě na 160 °C cca 25 min.

2. Krok

Cibuli a brambory nakrájíme na kostky a orestujeme do zlatova. Zalijeme bílým vínem a svaříme.

3. Krok

Přidáme pečený celer, zeleninový vývar, smetanu a vaříme na mírném plamenu cca 30 min.

4. Krok

Rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme máslem.

5. Krok

Přidáme na kousky orestované žampiony na másle.

Nakupte potřebné ingredience

Zeleninový vývar (900balení)

Smetana (300 ml)

Celer (300 g)

Brambory (150 g)

Cibule (140 g)

Máslo (60 g)

Cukr krupice (25 g)

Česnek (1 stroužek)

Bílé víno (1dcl)

Žampióny (200 g)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)