0
K pokladně

Zastřené vejce se špenátem

Zastřené vejce se špenátem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Vejce
70 ml Ocet
250 g Listový špenát
2 g Snítky tymiánu
2 stroužky Česnek
1 ks Šťáva z citrónu
10 ml Olivový olej
5 g Sůl
5 g Pepř
50 g Piniové oříšky

Postup přípravy

1. Připravíme si větší hrnec

Do většího hrnce dejte 1 litr vody, 70 ml octa, sůl a dejte vařit.

2. Vejce vaříme

Do misky si vyklepněte vajíčko, a jakmile se na dně hrnce začnou tvořit bublinky, vytvořte pomocí vařečky vír a vajíčko do něj oparně vložte. Voda by neměla vřít, ale jen lehce probublávat. Vajíčko vařte cca 4 minuty a pak za pomocí děrované vařečky vyjměte.

3. Připravíme pánev

Na pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek a nechte zpěnit. Tymián zbavte dřevnatého stonku a přidejte spolu s dobře omytým špenátem na pánev. Špenát nechte jen zavadnout. Dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem.

4. Servírujeme

Na talíři vytvořte hnízdo ze špenátu, na které posadíte zastřené vejce. Nakonec zasypejte restovanými piniovými oříšky.

Nakupte potřebné ingredience

Ocet (70 ml)

Listový špenát (250 g)

Snítky tymiánu (2 g)

Česnek (2 stroužky)

Šťáva z citrónu (1 ks)

Olivový olej (10 ml)

Sůl (5 g)

Pepř (5 g)

Piniové oříšky (50 g)