Do půl hodinky
1 porce
Do většího hrnce dejte 1 litr vody, 70 ml octa, sůl a dejte vařit.
Do misky si vyklepněte vajíčko, a jakmile se na dně hrnce začnou tvořit bublinky, vytvořte pomocí vařečky vír a vajíčko do něj oparně vložte. Voda by neměla vřít, ale jen lehce probublávat. Vajíčko vařte cca 4 minuty a pak za pomocí děrované vařečky vyjměte.
Na pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek a nechte zpěnit. Tymián zbavte dřevnatého stonku a přidejte spolu s dobře omytým špenátem na pánev. Špenát nechte jen zavadnout. Dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem.
Na talíři vytvořte hnízdo ze špenátu, na které posadíte zastřené vejce. Nakonec zasypejte restovanými piniovými oříšky.