0
K pokladně

Zapečené brambory s pórkem

Zapečené brambory s pórkem

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Batáty - brambory sladké volné (cca 400g)
3 ks Česká produkce - Brambory konzumní pozdní volné prané (cca 120g)
150 g Pór čerstvý, 1ks (cca 290g)
6 ks Arnoštova vajíčka, velikost M, 10ks - podestýlková
3 g J.C. Horn Paprika sladká mletá 20g
200 g Dione Špenát 450g
100 g Rajčata cherry červená kulatá, vanička 250g
100 g Italat Mozzarella v nálevu 100g
1 lžíce Olej

Postup přípravy

1. Brambory oloupeme

Brambory i batáty oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezi tím na lžíci oleje lehce osmahneme na kolečka nakrájený pórek a špenát.

2. Zeleninu smícháme

Rajčátka si nakrájíme na měsíčky. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Ve velké míse smícháme uvařené brambory i batáty, osmažený pórek se špenátem, přidáme rajčata.

3. Zalijeme a pečeme

Směs nasypeme do zapékací mísy a zalijeme prošlehanými vajíčky se špetkou soli, pepře a lžičkou sladké papriky. Nakonec směs poklademe natrhanou mozzarellou a dáme zapéct do trouby na 40 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Batáty - brambory sladké volné (cca 400g) (3 ks)

Česká produkce - Brambory konzumní pozdní volné prané (cca 120g) (3 ks)

Pór čerstvý, 1ks (cca 290g) (150 g)

Arnoštova vajíčka, velikost M, 10ks - podestýlková (6 ks)

J.C. Horn Paprika sladká mletá 20g (3 g)

Dione Špenát 450g (200 g)

Rajčata cherry červená kulatá, vanička 250g (100 g)

Italat Mozzarella v nálevu 100g (100 g)

Olej (1 lžíce)