Do hodinky
1 porce
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. Pekáček vymažeme olejem, dno vyložíme slaninou a pokud se povede, dáme trochu i na boky pekáčku. Uvařené brambory slijeme a promícháme s třemi nadrobno nasekanými stroužky česneku a trochou oleje. Poté je rozprostřeme na dno pekáčku. Na brambory rozdrobíme asi tak polovinu nivy.
Omytou a nejlépe oloupanou cuketu nakrájíme na kolečka a poklademe na brambory. Posolíme, popepříme a můžeme přidat další rozličné koření. Dále nakrájíme na kolečka i rajčata a opět je rozložíme do pekáčku - na cuketu. Rajčata posypeme zbylým, opět nadrobno nasekaným česnekem, bazalkou přidáme opět sůl, pepř i další koření.
Troubu rozpálíme na 200 °C a necháme péct asi tak půl hodiny. Mezitím nastrouháme eidam a smícháme ho s rozdrobenou nivou.
Po půl hodine pečení pokrm posypeme eidamem s nivou a necháme ještě několik minut zapéct, sýr by měl dostat zlatavou barvu. Nakonec ještě můžeme posypat sladkou paprikou.