0
K pokladně

Zapečená cuketa se sýrem a slaninou

Zapečená cuketa se sýrem a slaninou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Rajčata
1.5 kg Brambory
2 ks Cuketa
200 g Anglická slanina
6 stroužky Česnek
250 g Niva
200 g Eidam
1 lžíce Sůl a pepř
1 balení Bazalka
1 lžíce Olej
1 balení Provensálské koření

Postup přípravy

1. Příprava surovin

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. Pekáček vymažeme olejem, dno vyložíme slaninou a pokud se povede, dáme trochu i na boky pekáčku. Uvařené brambory slijeme a promícháme s třemi nadrobno nasekanými stroužky česneku a trochou oleje. Poté je rozprostřeme na dno pekáčku. Na brambory rozdrobíme asi tak polovinu nivy. 

2. Příprava surovin

Omytou a nejlépe oloupanou cuketu nakrájíme na kolečka a poklademe na brambory. Posolíme, popepříme a můžeme přidat další rozličné koření. Dále nakrájíme na kolečka i rajčata a opět je rozložíme do pekáčku - na cuketu. Rajčata posypeme zbylým, opět nadrobno nasekaným česnekem, bazalkou přidáme opět sůl, pepř i další koření.

3. Pečeme

Troubu rozpálíme na 200 °C a necháme péct asi tak půl hodiny. Mezitím nastrouháme eidam a smícháme ho s rozdrobenou nivou.

4. Na závěr

Po půl hodine pečení pokrm posypeme eidamem s nivou a necháme ještě několik minut zapéct, sýr by měl dostat zlatavou barvu. Nakonec ještě můžeme posypat sladkou paprikou.

Nakupte potřebné ingredience

Rajčata (3 ks)

Brambory (1.5 kg)

Cuketa (2 ks)

Anglická slanina (200 g)

Česnek (6 stroužky)

Niva (250 g)

Eidam (200 g)

Sůl a pepř (1 lžíce)

Bazalka (1balení)

Olej (1 lžíce)

Provensálské koření (1balení)