Vietnamská polévka pho

Vietnamská polévka pho

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Morková kost
80 g Zázvor
1 ks Cibule
5 ks Badyán
1 ks Skořice
1 g Hovězí kližka
1 g Rýžové nudle
4 ks Jarní cibulka
1 ks Červená cibule
1 větviček Koriandr

Postup přípravy

1. Čirý vývar je základ

Morkové kosti řádně očistíme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vývar na polévku pho by měl být čirý, takže pokud se nám objeví tmavá pěna, vodu slijeme a celý postup opakujeme, dokud není polévka čistá. Případnou bílou pěnu vysbíráme naběračkou.

2. Připravíme koření

Oloupeme si zázvorový kořen, podélně ho rozpůlíme a naklepeme. Stejně tak rozpůlíme i oloupanou cibuli a obojí spolu s badyánem a skořicí opečeme v troubě. Jakmile bude cibule v řezu krásně zlatá až nahnědlá, máme vyhráno.

3. Necháme vývar bublat

Když vysbíráme všechnu pěnu, můžeme do vývaru nasypat upečenou směs koření i se zázvorem a cibulí. Přidáme sůl a nakrájenou kližku. Pak přejdeme na nízký plamen a vývar na něm necháme bublat alespoň 5 hodin. Po 2-3 hodinách vyjmeme kližku a necháme ji vychladnout – bude se nám hodit později.

4. Příprava na podávání

Než začneme servírovat, je třeba připravit si zbývající ingredience. V první řadě nakrájíme vařenou kližku na co nejtenčí plátky. Nudle dáme změknout v horké vodě, pak je propláchneme studenou, aby se nelepily. Nakrájíme si jarní cibulku a červenou cibuli, koriandr nasekáme na kousíčky.

5. Podáváme

Nudle vložíme do misky a naskládáme na ně maso, cibulky a koriandr. Vývar dochutíme solí a rybí omáčkou a pak s ním přelijeme nudle s masem. Vše můžeme dle chuti můžeme doladit bylinkami. Máme hotovo, dobrou chuť!

Nakupte potřebné ingredience

Morková kost (1 ks)

Zázvor (80 g)

Cibule (1 ks)

Badyán (5 ks)

Skořice (1 ks)

Hovězí kližka (1 g)

Rýžové nudle (1 g)

Jarní cibulka (4 ks)

Červená cibule (1 ks)

Koriandr (1větviček)