Časově náročný
1 porce
Morkové kosti řádně očistíme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vývar na polévku pho by měl být čirý, takže pokud se nám objeví tmavá pěna, vodu slijeme a celý postup opakujeme, dokud není polévka čistá. Případnou bílou pěnu vysbíráme naběračkou.
Oloupeme si zázvorový kořen, podélně ho rozpůlíme a naklepeme. Stejně tak rozpůlíme i oloupanou cibuli a obojí spolu s badyánem a skořicí opečeme v troubě. Jakmile bude cibule v řezu krásně zlatá až nahnědlá, máme vyhráno.
Když vysbíráme všechnu pěnu, můžeme do vývaru nasypat upečenou směs koření i se zázvorem a cibulí. Přidáme sůl a nakrájenou kližku. Pak přejdeme na nízký plamen a vývar na něm necháme bublat alespoň 5 hodin. Po 2-3 hodinách vyjmeme kližku a necháme ji vychladnout – bude se nám hodit později.
Než začneme servírovat, je třeba připravit si zbývající ingredience. V první řadě nakrájíme vařenou kližku na co nejtenčí plátky. Nudle dáme změknout v horké vodě, pak je propláchneme studenou, aby se nelepily. Nakrájíme si jarní cibulku a červenou cibuli, koriandr nasekáme na kousíčky.
Nudle vložíme do misky a naskládáme na ně maso, cibulky a koriandr. Vývar dochutíme solí a rybí omáčkou a pak s ním přelijeme nudle s masem. Vše můžeme dle chuti můžeme doladit bylinkami. Máme hotovo, dobrou chuť!