Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1500 g Brambory keřkovské rohlíčky síť 5kg
2 ks Cibule červená (cca 250g)
0 ks Čerstvá pažitka
100 ml Konečně vývar — zeleninový 450ml
4 lžíce Ceresol Rostlinný jedlý olej 1l
4 lžíce Kand Vinný bílý ocet 0,5l
1 ks Solsanka Mořská sůl s jodem a fluorem 1kg
1 ks Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g
2 ks J.C. Horn Bobkový list 4g

Postup přípravy

1. Uvaříme brambory

Brambory omyjeme a se slupkou vložíme do většího kastrolu, přidáme bobkový list a sůl, vaříme 20 minut, slijeme a ještě horké oloupeme. Poté nakrájíme na kolečka a vložíme je do větší mísy.

2. Přimícháme zbytek ingrediencí

Na tenká kolečka nakrájíme cibuli, kterou osolíme a zakápneme octem, pro lepší změknutí. Brambory promícháme s cibulí, přidáme sůl, pepř, olej a postupně zalijeme horkým zeleninovým vývarem.

3. Hurá na talíř

Salát posypeme nasekanou petrželkou a můžeme ihned podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory keřkovské rohlíčky síť 5kg (1500 g)

Cibule červená (cca 250g) (2 ks)

Čerstvá pažitka (0 ks)

Konečně vývar — zeleninový 450ml (100 ml)

Ceresol Rostlinný jedlý olej 1l (4 lžíce)

Kand Vinný bílý ocet 0,5l (4 lžíce)

Solsanka Mořská sůl s jodem a fluorem 1kg (1 ks)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (1 ks)

J.C. Horn Bobkový list 4g (2 ks)