Vepřový burger

Vepřový burger

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Bulka
520 g Mleté vepřové maso
8 lžíce Kečup
1 ks Červená cibule
2 lžíce Vinný červený ocet
1 lžíce Med
4 větvičky Bazalka
50 g Rukola
16 plátky Chorizo
3 ks Chilli paprička
1 ks Pepsi

Postup přípravy

1. Jak na maso

Mleté maso ochutíme solí, pepřem a vytvarujeme potřebný tvar burgeru. Během tepelné úpravy se maso smrští, proto by měl být průměr masa cca o 1 cm větší než bulky. Zároveň před tím, než dáme maso na „oheň“, uděláme uprostřed masa důlek. Tím zajistíme jeho rovnoměrné opékání.

2. Opékáme

Burger dáme na rozpálenou pánev nebo gril a opečeme z obou stran cca 7 minut z každé strany.

3. Krájíme cibuli

Zatímco se maso opéká, nakrájíme cibuli na co nejtenčí kolečka.

4. Marinujeme cibuli

V misce smícháme ocet, cukr, sůl a pepř. Mícháme do rozpuštění krystalů, pak vložíme cibuli a necháme marinovat.

5. Připravíme zeleninu

Chilli nakrájíme na tenčí kolečka, otrháme bazalkové listy a připravíme rukolu.

6. Jak na chorizo

Na poslední minutu přidáme k masu na opečení také chorizo a rozkrojené bulky potřené olejem na řezných stranách.

7. Dáme to dohromady

Kompletace: Obě poloviny bulky na jejich řezných stranách potřeme kečupem, na spodní polovinu bulky vrstvíme postupně rukolu, cibuli, maso, chorizo, chilli a bazalku. Nakonec přiklopíme vrchní polovinou bulky.

8. Osvěžení na závěr

Burger doporučujeme zapít vychlazeným nápojem Pepsi Cola nebo Pepsi MAX.

Nakupte potřebné ingredience

Bulka (4 ks)

Mleté vepřové maso (520 g)

Kečup (8 lžíce)

Červená cibule (1 ks)

Vinný červený ocet (2 lžíce)

Med (1 lžíce)

Bazalka (4větvičky)

Rukola (50 g)

Chorizo (16plátky)

Chilli paprička (3 ks)

Pepsi (1 ks)