Vepřová roláda se špenátem a smažené šišky

Vepřová roláda se špenátem a smažené šišky

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

750 g Vepřová plec BK přeštice (cca 500g)
0 g Špenát listový volný (cca 500g)
1 ks Hradecké delikatesy Pesto z medvědího česneku 170g
1 ks Boneco Premium Hořčice dijon 130g
1 ks Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g
500 g Brambory konzumní pozdní 2 kg - varný typ "C"
1 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks
200 g Zátkova Mouka hrubá 1kg
10 ks Rajčata Cherry červená 250g
5 ks Žampion zahradní volný (cca 400g)
1 ks Tymián květináč "13 cm”
1 ks Brick Vepřové sádlo 500g
1 ks Česnek (cca 70g)

Postup přípravy

1. Zelený základ

Čerstvé listy špenátu (byla ho plná mísa, hodně se smrskne) spaříme vařící vodou, vymačkáme a nakrájíme. Přidáme k němu pesto z medvědího česneku a dosolíme ho.

2. Rolujeme roládu

Vepřovou plec si rozkrojíme a rozklepeme, tak aby se dala pohodlně naplnit a zavinout do rolády. Takto připravené maso osolíme a natřeme dijonskou hořčicí. Na plát masa nandáme vrstvu špenátové směsi, zarolujeme ho a z vrchu osolíme a hojně potřete čerstvě namletým pepřem. Aby se roláda nerozpadla, zajistíme ji párátky nebo gastroprovázkem. Maso nyní zprudka ze všech stran orestujeme na sádle, aby se zatáhlo a dalším pečením neztratilo šťávu.

3. Pečeme dozlatova

Maso přendáme do pekáče, přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony, cherry rajčata, na půl překrojenou paličku česneku, snítky tymiánu a vše trochu podlijeme vodou. Zakryjteme pokličkou nebo alobalem a pečeme asi 90 minut při 160 stupních. Poté roládu dopékáme odkrytou na 200 stupňů, dokud nezíská zlatou barvu. Před rozkrájením roládu necháme pár minut odležet.

4. K roládě ještě bramborové šišky

Než se dopeče roláda, připravíme si bramborové těsto na šišky: Brambory typu C si uvaříme ve slupce a necháme je zcela zchladnout. Pak je oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme vejce a hrubou mouku. Z těsta tvoříme šišky a ty najednou dáme do vroucí osolené vody. Vaříme je, dokud nevyplavou na hladinu. Bramborové šišky před podáváním usmažíme dozlatova na sádle.

5. Servírujeme

Naservírujeme nakrájenou roládu s pečenými cherry rajčaty, žampiony a česnekem. Dobrou chuť!

Nakupte potřebné ingredience

Vepřová plec BK přeštice (cca 500g) (750 g)

Špenát listový volný (cca 500g) (0 g)

Hradecké delikatesy Pesto z medvědího česneku 170g (1 ks)

Boneco Premium Hořčice dijon 130g (1 ks)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (1 ks)

Brambory konzumní pozdní 2 kg - varný typ "C" (500 g)

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks (1 ks)

Zátkova Mouka hrubá 1kg (200 g)

Rajčata Cherry červená 250g (10 ks)

Žampion zahradní volný (cca 400g) (5 ks)

Tymián květináč "13 cm” (1 ks)

Brick Vepřové sádlo 500g (1 ks)

Česnek (cca 70g) (1 ks)