Věnečky se žloutkovým krémem

Věnečky se žloutkovým krémem

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

375 ml Mléko
100 g Máslo
220 g Hladká mouka
11 ks Vejce
500 g Smetana
1 ks Vanilkový lusk
100 g Cukr krupice
1 ks Vanilkový pudink
30 ml Rum

Postup přípravy

1.

TIP: Krém můžete připravovat na vodní lázni, abyste měli jistotu, že se nesrazí. Nezapomeňte moučkový cukr na ozdobu.

2.

Předehřejte troubu na 180 °C. Mléko nalijte do hrnce a přidejte máslo. Přiveďte k varu. Vsypte mouku a sůl a za stálého míchání pokračujte ve vaření, dokud nevznikne kompaktní hmota, která se lehce přichytává ke dnu.

3.

Základ těsta odstavte a nechte vychladnout. Během chladnutí těsto občas promíchejte. Do vychladlého základu na těsto postupně zapracujte 6 oddělených vaječných žloutků. Těstem naplňte pevný cukrářský sáček se zdobicí špičkou a na plech vyložený pečícím papírem kreslete malé věnečky s dostatečnými rozestupy.

4.

Pečte dozlatova, asi 25 minut. Během pečení neotevírejte troubu. Upečené věnečky nechte zcela vychladnout a poté je podélně rozkrojte. Připravte si krém. Do kastrůlku nalijte smetanu a do ní vyškrábněte obsah vanilkového lusku a vmíchejte pudink. Zbytek vanilkového lusku také vložte do smetany.

5.

Přidejte cukr a rozšlehané žloutky a za stálého míchání pomalu vařte na mírném ohni tak dlouho, dokud směs nebude opravdu hustá. Krém odstavte a nechte zcela vychladnout, poté vmíchejte rum.

6.

Věnečky plňte krémem ze zdobicího sáčku. Můžete přidat své oblíbené ovoce, nejlépe chutnají s čerstvým. Každý věneček poprašte moučkovým cukrem.

Nakupte potřebné ingredience

Mléko (375 ml)

Máslo (100 g)

Hladká mouka (220 g)

Vejce (11 ks)

Smetana (500 g)

Vanilkový lusk (1 ks)

Cukr krupice (100 g)

Vanilkový pudink (1 ks)

Rum (30 ml)