Do dvou hodin
1 porce
Ve větší míse smícháme mouku, cukr, perníkové koření, kakao, sodu a špetku soli.
Přidáme dvě vejce, med a máslo. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na hodinu odpočnout do lednice.
Těsto rozválíme na pomoučněném válu na plát tlustý 4-5 mm. Vykrajujeme libovolné tvary, které vyskládáme na plech vyloženým pečícím papírem. Pomažeme rozšlehaným vejcem.
Pečte 6-7 minut v rozehřáté troubě na 200 °C. Perníčky musí zůstat světlé, jinak ztvrdnou.
Než se perníčky upečou, vytvoříme si bílkovou polevu. Do mísy prosejeme moučkový cukr, přidáme bílek a citronovou šťávu. Pomocí metličky vyšleháme dohladka.
Polevu přendejte do plnícího sáčku a ozdobte perníčky.