0
K pokladně

Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Špaldová mouka
100 g Cukr krystal
1 lžíce Perníkové koření
1 lžička Holandské kakao
4 g Jedlá soda
60 g Farmářské máslo
4 lžíce Med květový
3 ks Vejce (2 ks do těsto, 1 ks na pomazání)
2 g Sůl
200 g Cukr moučka
1 lžíce Citrónová šťáva

Postup přípravy

1. Smícháme sypké suroviny

Ve větší míse smícháme mouku, cukr, perníkové koření, kakao, sodu a špetku soli.

2. Necháme odležet

Přidáme dvě vejce, med a máslo. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na hodinu odpočnout do lednice.

3. Vykrajujeme srdíčka nebo hvězdičky

Těsto rozválíme na pomoučněném válu na plát tlustý 4-5 mm. Vykrajujeme libovolné tvary, které vyskládáme na plech vyloženým pečícím papírem. Pomažeme rozšlehaným vejcem.

4. Pečeme krátce

Pečte 6-7 minut v rozehřáté troubě na 200 °C. Perníčky musí zůstat světlé, jinak ztvrdnou.

5. Vyšleháme polevu z bílků

Než se perníčky upečou, vytvoříme si bílkovou polevu. Do mísy prosejeme moučkový cukr, přidáme bílek a citronovou šťávu. Pomocí metličky vyšleháme dohladka.

6. Ozdobíme a je hotovo

Polevu přendejte do plnícího sáčku a ozdobte perníčky.

Nakupte potřebné ingredience

Špaldová mouka (400 g)

Cukr krystal (100 g)

Perníkové koření (1 lžíce)

Holandské kakao (1lžička)

Jedlá soda (4 g)

Farmářské máslo (60 g)

Med květový (4 lžíce)

Vejce (2 ks do těsto, 1 ks na pomazání) (3 ks)

Sůl (2 g)

Cukr moučka (200 g)

Citrónová šťáva (1 lžíce)