Poznejte příběh naší privátní značky Authentic. Garantujeme prvotřídní kvalitu za férovou cenu. Kompletní nabídku najdete ZDE. rozbalit

Velikonoční Jidáše

Velikonoční Jidáše

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Necháme vykynout těsto

Z rozdrobeného droždí, trochy cukru, 50 ml vlažné smetany a trošky mouky necháme vzejít kvásek. Hladkou mouku, povolené nakrájené máslo, žloutky, zbytek vlažné smetany, cukr, sůl, muškátový květ a citronovou kůru z čtvrt citronu dáme do větší mísy. Přidáme i aktivní kvásek. Ideálně v kuchyňském robotu zaděláme těsto, zakryjeme ho a necháme vykynout.

2. Tvarujeme provázky

Po cca 90 minutách vykynuté těsto rozdělíme na cca 10 - 12 části. Z každé vytvarujeme symbolický provaz.

3. Necháme ještě jednou vykynout

Necháme kynout ještě 20 minut na plechu. Mezitím si rozpálíme troubu na 190 stupňů.

4. Pečeme dozlatova

Každý kousek pomašlujeme vaječným bílkem a pečeme asi 15 minut dozlatova.

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo