Vejce Benedikt s holandskou omáčkou

Vejce Benedikt s holandskou omáčkou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Žloutek z vajec Authentic M (na holandskou omáčku)
0.5 lžička Vinný ocet (na holandskou omáčku)
0.5 lžička Citronová šťáva (na holandskou omáčku)
75 g Máslo (na holandskou omáčku)
1 špetka Sůl (na holandskou omáčku)
1 špetka Mleté chilli (na holandskou omáčku)
2 ks Vejce Authentic M
1 lžička Vinný ocet
4 plátky Pancetta
1 ks Tmavá bulka
1 ks Granátové jablko
1 balení Pažitka

Postup přípravy

1. Připravíme holandskou omáčku

Nejprve postupně na mírném plameni rozpusťte máslo, dejte ho stranou. Připravte si vodní lázeň, vložte mísu se žloutky nad páru z hrnce s mírně vroucí vodou. Nyní rychle šlehejte žloutky. Pak začněte pomalu a postupně přilévat teplé máslo. Vždy je nutné máslo zašlehat a potom přilít další, nebo soustavně přilévat velmi lehký proud másla. Omáčka začne houstnout a získá krémovou konzistenci. Když je hotová, přidejte máslo, chilli a sůl. 

2. Připravíme zastřená vejce

Nyní si jednoduše připravte zastřená vejce. Osolenou vroucí vodu s trochou octa v hrnci lžící roztočte do víru. Do něho vyklepněte vejce a vařte ho cca 2 minuty. Pak ho opatrně děrovanou naběračkou vyjměte. 

3. Orestujeme slaninu a servírujeme

Pancettu orestujte na pánvi do křupava a položte ji na polovinu rozkrojené bulky. Na ní položte zastřené vejce, to přelijte holandskou omáčkou a posypte nasekanou pažitkou a můžete přidat i semínka granátového jablka. Osolte a opepřete.

Nakupte potřebné ingredience

Žloutek z vajec Authentic M (na holandskou omáčku) (2 ks)

Vinný ocet (na holandskou omáčku) (0.5lžička)

Citronová šťáva (na holandskou omáčku) (0.5lžička)

Máslo (na holandskou omáčku) (75 g)

Sůl (na holandskou omáčku) (1špetka)

Mleté chilli (na holandskou omáčku) (1špetka)

Vejce Authentic M (2 ks)

Vinný ocet (1lžička)

Pancetta (4plátky)

Tmavá bulka (1 ks)

Granátové jablko (1 ks)

Pažitka (1balení)