Do půl hodinky
1 porce
Nejprve postupně na mírném plameni rozpusťte máslo, dejte ho stranou. Připravte si vodní lázeň, vložte mísu se žloutky nad páru z hrnce s mírně vroucí vodou. Nyní rychle šlehejte žloutky. Pak začněte pomalu a postupně přilévat teplé máslo. Vždy je nutné máslo zašlehat a potom přilít další, nebo soustavně přilévat velmi lehký proud másla. Omáčka začne houstnout a získá krémovou konzistenci. Když je hotová, přidejte máslo, chilli a sůl.
Nyní si jednoduše připravte zastřená vejce. Osolenou vroucí vodu s trochou octa v hrnci lžící roztočte do víru. Do něho vyklepněte vejce a vařte ho cca 2 minuty. Pak ho opatrně děrovanou naběračkou vyjměte.
Pancettu orestujte na pánvi do křupava a položte ji na polovinu rozkrojené bulky. Na ní položte zastřené vejce, to přelijte holandskou omáčkou a posypte nasekanou pažitkou a můžete přidat i semínka granátového jablka. Osolte a opepřete.