0
K pokladně

Veganské lasagne

Veganské lasagne

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 kg 2 velké máslové dýně
3 stroužky 3 stroužky oloupaného a rozmačkaného česneku
2 x 250g 50 rozpůlených cherry rajčátek
4 ks 4 červené papriky nakrájené na malé kousky
1 lžíce Olivový olej
2 g 500g žampionů nakrájených na tenké plátky
1 ks 8 plátů lasagní
1 ml 1/2 konzervy kokosového mléka
1 lžíce Sůl
1 lžíce Pepř

Postup přípravy

1. Připravte si dýni a nechte ji 20 min v páře

Oloupejte dýni a nakrájejte ji na malé kousky. Ty pak nechte na 20 minut v páře, dokud nejsou krásně jemné a měkké.

2. Osmahněte nakrájené rajčata, česnek a papriku. Přidejte žampiony a smažte 10 minut

Mezitím si nakrájejte rajčata, česnek a papriku. Na pánvi si rozpalte olivový olej a tyto tři ingredience na něm osmahněte. Po chvíli přidejte do pánve ještě žampiony a smažte je 10 minut. Nakonec směs odstavte a nechte ji odpočinout.

3. Plátky lasagní umístěte do pánve vroucí vody a vařte 10 min. Mezitím si předehřejte troubu na 200°C

Převařte si plátky lasagní a umístěte je do pánve vroucí vody s troškou olivového oleje, aby se k sobě nelepily. Povařte je přibližně 10 minut. Mezitím si předehřejte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°).

4. Vložte kousky dýně do kuchyňského robota a přidejte kokosové mléko, sůl a pepř. Rozmižujte najemno.

Když se dýně pořádně napaří, vložte změklé kousky do kuchyňského robota a přidejte kokosové mléko, sůl a pepř. Vše najemno rozmixujte, dokud vám nevznikne pyré.

5. Na dno pekáče dejte vrstvu žampionů a rajčat, pak přidejte část dýňového pyré a vrstvu těsta.Vše opa

Nakonec sestavte lasagne. Na dno pekáče položte vrstvu žampionů a rajčat, přidejte vrstvu dýňového pyré, vrstvu těsta, druhou vrstvu žampionů a rajčat, další vrstvu těsta a nakonec poslední vrstvu dýňového pyré. Pekáč přiklopte a pečte v předehřáté troubě alespoň 20 minut dozlatova.

Nakupte potřebné ingredience

2 velké máslové dýně (2 kg)

3 stroužky oloupaného a rozmačkaného česneku (3 stroužky)

50 rozpůlených cherry rajčátek (2x 250g)

4 červené papriky nakrájené na malé kousky (4 ks)

Olivový olej (1 lžíce)

500g žampionů nakrájených na tenké plátky (2 g)

8 plátů lasagní (1 ks)

1/2 konzervy kokosového mléka (1 ml)

Sůl (1 lžíce)

Pepř (1 lžíce)