Vegan hrachovo-mrkvová polévka s proteinem

Vegan hrachovo-mrkvová polévka s proteinem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Česká produkce - Mrkev čerstvá praná s natí svazková (cca 500g)
120 g Vitana Předvařený hrách žlutý 350g
1 lžíce Silák Zeleninový vývar 500ml
2 lžíce Flower Gold Slunečnicový olej 1l
1 ks Česká produkce - Cibule kuchyňská žlutá volná (cca 120g)
3 lžíce Natu Hrachový protein BIO 200g
3 g Kotányi Zázvor mletý 22g
3 g TRS Kmín římský mletý 100g
5 g Petržel listová čerstvá řezaná, vanička 30g
3 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Nasekáme cibuli a mrkev

Ve větším hrnci na oleji orestujeme najemno nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev. Když mrkev začne barvit, přidáme do hrnce mletý zázvor a římský kmín.

2. Vaříme do změknutí

Zarestujeme a zalijeme vývarem. Pak přidáme hrách a hrachový protein NATU, ten rozmícháme ruční metlou, aby se netvořily hrudky. Společně vaříme, dokud hrách nezměkne.

3. Dochutíme

Poté polévku buď necháme tak, nebo ji rozmixujeme dohladka. Dle chuti ji osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.

4. Dobrou chuť!

Podáváme ji ozdobenou zelenou petrželkou.

Nakupte potřebné ingredience

Česká produkce - Mrkev čerstvá praná s natí svazková (cca 500g) (2 ks)

Vitana Předvařený hrách žlutý 350g (120 g)

Silák Zeleninový vývar 500ml (1 lžíce)

Flower Gold Slunečnicový olej 1l (2 lžíce)

Česká produkce - Cibule kuchyňská žlutá volná (cca 120g) (1 ks)

Natu Hrachový protein BIO 200g (3 lžíce)

Kotányi Zázvor mletý 22g (3 g)

TRS Kmín římský mletý 100g (3 g)

Petržel listová čerstvá řezaná, vanička 30g (5 g)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (3 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 g)