Do hodinky
1 porce
Oloupejte šalotku a nakrájejte ji na malé kostičky. Na troše olivového oleje ji opečte do zlatova. Nechte vychladnout. Mezitím hrášek propláchněte v sítu horkou vodou, nechte okapat a dejte do mixéru, či sekáčku. Přidejte snítku máty, lžičku citrónové šťávy, špetku soli a pepře a přidejte zkaramelizovanou šalotku. Mixujte do hladka. Cibuli nakrájejte na proužky a pomalu ji nechte zkaramelizovat na lžíci olivového oleje. Cibule bude postupně pouštět šťávu a tím i sladkost. Je nutné ji často promíchávat vařečkou a opékat ji na malém plameni. Celý proces trvá 10-15 minut. Baby mrkvičky dejte do hlubší pánve, přidejte lžíci oleje a dvě lžíce cukru a opakujte proces stejný jako u cibule. Výsledné mrkvičky budou mít jemně zlatavou barvu, ale dejte si pozor, ať je nespálíte.
Rozpalte pánev a na troše oleje opečte burgerové maso 3 minuty z každé strany. Bulku překrojte na půl a opečte ji na horké pánvi do křupava.
Nachystejte si talíř a na něj postupně naservírujte burger. Nejprve pomažte spodní část bulky majonézou, na ni dejte opečené maso, hráškové pyré, zkaramelizované mrkvičky a cibulku, nakonec příjde hrst křupavé rukoly a vrchní část bulky.