0
K pokladně

Vegan burger s hráškovým pyré a zkaramelizovanými baby mrkvičkami

Vegan burger s hráškovým pyré a zkaramelizovanými baby mrkvičkami

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Bulka
1 lžíce Majonéza
100 g Hrášek
10 ks Baby mrkvička
20 g Rukola
1 ks Šalotka
150 ml Olivový olej
2 ks Cibule
1 větviček Máta
10 ml Citrónová šťáva
10 g Sůl
10 g Pepř
20 g Cukr
1 ks Veganský burger

Postup přípravy

1. Příprava surovin

Oloupejte šalotku a nakrájejte ji na malé kostičky. Na troše olivového oleje ji opečte do zlatova. Nechte vychladnout. Mezitím hrášek propláchněte v sítu horkou vodou, nechte okapat a dejte do mixéru, či sekáčku. Přidejte snítku máty, lžičku citrónové šťávy, špetku soli a pepře a přidejte zkaramelizovanou šalotku. Mixujte do hladka. Cibuli nakrájejte na proužky a pomalu ji nechte zkaramelizovat na lžíci olivového oleje. Cibule bude postupně pouštět šťávu a tím i sladkost. Je nutné ji často promíchávat vařečkou a opékat ji na malém plameni. Celý proces trvá 10-15 minut. Baby mrkvičky dejte do hlubší pánve, přidejte lžíci oleje a dvě lžíce cukru a opakujte proces stejný jako u cibule. Výsledné mrkvičky budou mít jemně zlatavou barvu, ale dejte si pozor, ať je nespálíte.

2. Opečte burger a bulky

Rozpalte pánev a na troše oleje opečte burgerové maso 3 minuty z každé strany. Bulku překrojte na půl a opečte ji na horké pánvi do křupava.

3. Sestavení burgeru

Nachystejte si talíř a na něj postupně naservírujte burger. Nejprve pomažte spodní část bulky majonézou, na ni dejte opečené maso, hráškové pyré, zkaramelizované mrkvičky a cibulku, nakonec příjde hrst křupavé rukoly a vrchní část bulky.

Nakupte potřebné ingredience

Bulka (1 ks)

Majonéza (1 lžíce)

Hrášek (100 g)

Baby mrkvička (10 ks)

Rukola (20 g)

Šalotka (1 ks)

Olivový olej (150 ml)

Cibule (2 ks)

Máta (1větviček)

Citrónová šťáva (10 ml)

Sůl (10 g)

Pepř (10 g)

Cukr (20 g)

Veganský burger (1 ks)