Do hodinky
1 porce
Nejprve nechte změknout máslo. Mezitím si můžete na jemno rozemlít vlašské ořechy.
Do mísy nebo na vál si prosejte mouku a cukr. Smíchejte ji s ořechy a žloutky. Po částech do těsta zapracujte máslo a vše rychle zpracujte. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte aspoň hodinu uležet v lednici.
Z uleženého těsta tvarujte malé rohlíčky, které poskládejte na plechy vyložené pečícím papírem. Pečte při 180 °C dorůžova.
Horké upečené rohlíčky obalte v cukru ovoněném vanilkovým luskem a ukládejte do krabice. Nechte je den v teple uležet a pak je můžete skladovat. Klidně je můžete dát do mrazáku. Vanilkové rohlíčky tak rychleji zkřehnou.
Místo vlašských ořechů můžete použít třeba i nastrouhanou tatranku a udělat z rohlíčků ještě sladší vánoční pochoutku.