Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g 200 g másla
0.28 g 280 g hladké mouky
0.08 g 80 g moučkového cukru
0.3 ks 2 vejce
0.4 g 80 g vlašských ořechů

Postup přípravy

1. Připravte si ingredience

Nejprve nechte změknout máslo. Mezitím si můžete na jemno rozemlít vlašské ořechy.

2. Zpracujte těsto

Do mísy nebo na vál si prosejte mouku a cukr. Smíchejte ji s ořechy a žloutky. Po částech do těsta zapracujte máslo a vše rychle zpracujte. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte aspoň hodinu uležet v lednici.

3. Vytvarujte si rohlíčky a začněte péct

Z uleženého těsta tvarujte malé rohlíčky, které poskládejte na plechy vyložené pečícím papírem. Pečte při 180 °C dorůžova.

4. Rohlíčky pocukrujte a nechte uležet

Horké upečené rohlíčky obalte v cukru ovoněném vanilkovým luskem a ukládejte do krabice. Nechte je den v teple uležet a pak je můžete skladovat. Klidně je můžete dát do mrazáku. Vanilkové rohlíčky tak rychleji zkřehnou.

5. Jak rohlíčky ozvláštnit?

Místo vlašských ořechů můžete použít třeba i nastrouhanou tatranku a udělat z rohlíčků ještě sladší vánoční pochoutku.

Nakupte potřebné ingredience

200 g másla (200 g)

280 g hladké mouky (0.28 g)

80 g moučkového cukru (0.08 g)

2 vejce (0.3 ks)

80 g vlašských ořechů (0.4 g)