Vaječný koňak

Vaječný koňak

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

7 ks Žloutek
1 ks Vanilkový lusk
1 balení Slazeného mléka Salko
1 litr Mléko
250 ml Vysokoprocentní šlehačka
1 balení Rum dle chuti

Postup přípravy

1. Krok

Žloutky vyšleháme do pěny, poté přilijeme kondenzované mléko (celou plechovku), mléko a smetanu ke šlehání a vše promícháme. Směs přelijeme do hrnce, přidáme semínky z vanilky i celý lusk a pomalu za stálého míchání zahříváme.

2. Krok

Zahříváme tak dlouho, dokud směs nezačne houstnout a lehce pěnit, trvá to asi 20 minut. Odstavíme z plotny a stále mícháme, dokud směs zcela nevychladne, můžeme si pomoci tím, že hrnec s koňakem přesuneme do mísy či dřezu se studenou vodou.

3. Krok

Nakonec do studeného likéru vmícháme dle chuti rum, nalijeme ho do připravených láhví a necháme vychladit v lednici.

Nakupte potřebné ingredience

Žloutek (7 ks)

Vanilkový lusk (1 ks)

Slazeného mléka Salko (1balení)

Mléko (1litr)

Vysokoprocentní šlehačka (250 ml)

Rum dle chuti (1balení)