0
K pokladně

Třešňová smetanová bublanina

Třešňová smetanová bublanina

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Vejce
90 g Třtinový cukr
170 g Polohrubá mouka
3 g Kypřicí prášek do pečiva
250 ml Smetana ke šlehání (31%)
400 g Třešně

Postup přípravy

1. Třešně vypeckujeme

Nejdříve si třešně si umyjeme, vypeckujeme a troubu předehřejeme na 180 stupňů. Vajíčka spolu s cukrem vyšleháme šlehačem do světlejší pěny, trvá to asi dvě minuty.

2. Těsto by mělo být řidší

Poté přidáme hrnek polohrubé mouky, lžičku prášku do pečiva a pořádně promícháme. Nakonec přidáme 250 ml smetany ke šlehání – nyní měli bychom mít hladké řidší těsto.

3. Dobrou chuť!

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, zasypeme třešněmi, lehce je zatlačíme do těsta a vložíme do trouby. Pečeme 20-25 minut, podáváme pocukrované.

Nakupte potřebné ingredience

Třtinový cukr (90 g)

Polohrubá mouka (170 g)

Kypřicí prášek do pečiva (3 g)

Smetana ke šlehání (31%) (250 ml)

Třešně (400 g)