Treska v pivním těstíčku

Treska v pivním těstíčku

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

750 g Filety z tresky
300 balení Pšeničné pivo
280 g Mouka
2 ks Vejce
5 ml Citronová šťáva
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
1 balení Cukr

Postup přípravy

1. Krok

Omyté a osušené fi lety nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a  pokapeme citronovou šťávou.

2. Krok

Pivo, mouku a žloutky rozšleháme s trochou soli, pepře a  špetkou cukru dohladka.

3. Krok

Do jemného těstíčka opatrně vmícháme dotuha vyšlehané bílky a necháme je chvíli odpočinout.

4. Krok

Filety obalíme v  mouce, ponoříme do těstíčka, osmažíme dozlatova a  přebytek oleje necháme vsáknout do papírové utěrky.

Nakupte potřebné ingredience

Filety z tresky (750 g)

Pšeničné pivo (300balení)

Mouka (280 g)

Vejce (2 ks)

Citronová šťáva (5 ml)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Cukr (1balení)