Toskánské dušené fazole s grenaille bramborami

Toskánské dušené fazole s grenaille bramborami

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Brambory grenaille
2 balení Bílé fazole
150 g Pasírovaná rajčata
2 ks Snítky rozmarýnu
1 lžička Rajčatový protlak
1 ks Červená cibule
2 stroužky Česnek
1 lžíce Olivový olej
1 lžička Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Nahřejte troubu na 180 stupňů a překrojte brambory napůl. Dejte je na plech s olivovým olejem a posypte je rozmarýnem. Osolte a opepřete je a pečte do zlatova asi 30 minut.

2. Krok

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Do hlubší pánve vlijte olej a orestujte na něm cibuli, česnek a rozmarýn.

3. Krok

Přidejte bílé fazole z plechovky, pasírovaná rajčata a rajčatový protlak. Povařte asi 5 minut.

4. Krok

Opečené fazole podávejte s fazolemi a snítkou rozmarýnu.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory grenaille (250 g)

Bílé fazole (2balení)

Pasírovaná rajčata (150 g)

Snítky rozmarýnu (2 ks)

Rajčatový protlak (1lžička)

Červená cibule (1 ks)

Česnek (2 stroužky)

Olivový olej (1 lžíce)

Sůl (1lžička)

Pepř (1špetka)