0
K pokladně

Tiramisu ve skleničce

Tiramisu ve skleničce

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks
250 g Galbani Mascarpone Santa Lucia čerstvý smetanový sýr 250g
2 lžíce TTD Krupice cukr bílý 1kg
30 ml Amaretto Beatino 0,7l 18%
2 g Avokádo Mořská sůl 110g
150 ml Cafédirect Machu Picchu instantní káva 100g
1 ks Dolci Di Montagna Savoiardi - cukrářské piškoty 400g
1 ks Avita Holandské kakao 100g

Postup přípravy

1. Káva nesmí chybět

V hlubokém talíři si připravíme 150ml kávy, necháme ji vychladnout a přidáme do ní amaretto.

2. Vyšleháme vejce

Oddělíme bílky od žloutků. Bílky s trošičkou soli vyšleháme v tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně jemně zašleháme mascarpone. Nakonec do krému lžící vmícháme bílkový sníh.

3. A skládáme do skleniček

Na dno skleniček vlijeme vrstvu krému. Dlouhé cukrářské piškoty krátce ponoříme do kávy, tak aby se příliš nerozmočily a naklademe je na vrstvu krému. Na piškoty nalijeme zbylý krém a povrch posypeme kakaem.

Nakupte potřebné ingredience

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks (2 ks)

Galbani Mascarpone Santa Lucia čerstvý smetanový sýr 250g (250 g)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (2 lžíce)

Amaretto Beatino 0,7l 18% (30 ml)

Avokádo Mořská sůl 110g (2 g)

Cafédirect Machu Picchu instantní káva 100g (150 ml)

Dolci Di Montagna Savoiardi - cukrářské piškoty 400g (1 ks)

Avita Holandské kakao 100g (1 ks)