Do půl hodinky
1 porce
Do horké kávy vlijte likér amaretto a nechte prozatím stranou.
Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem do husté šlehačky. Uložte do lednice.
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s krystalovým cukrem do co nejhustší nadýchané pěny. Pomocí metly vmíchejte mascarpone.
Bílky vyšlehejte s malou špetkou soli do hustého sněhu. Sníh nadvakrát zlehka vmíchejte do žloutkovo-sýrové směsi. Nakonec stejně zlehka vmíchejte šlehačku.
Piškoty přepulte. Stranou bez cukru smočte jen velice krátce v kávě. Piškoty do sebe ještě natáhnou vlhkost krému, proto je máčejte opravdu jen rychle, maximálně vteřinu. Pocukrovanou stranou dolů vložte po pár kouscích na dno skleniček. Zakryjte trochou krému, na krém usaďte další namočené piškoty a krém – to opakujte, dokud nejsou skleničky plné nebo nespotřebujete všechen krém. Poslední vrstva musí být krém. Povrch poprašte kakaem.
Uložte do lednice a nechte alespoň 2 hodiny odležet.