Tiramisu s Authentic Espresso gelatem

Tiramisu s Authentic Espresso gelatem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Začínáme kávou

Nejprve si uvaříme silnou kávu, přidáme polovinu Amaretta a nechám vychladnout.

2. Vyšleháme část surovin

Oddělíme si žloutky od bílků a vyšleháme je s cukrem do světlé pěny, poté zašleháme mascarpone a přidáme zbytek Amaretta.

3. Vyšleháme sníh a smícháme

Ve druhé míse vyšleháme sníh dotuha a opatrně ho smícháme pouhým podebíráním s krémem tak, abychom zachovali vzduchové bublinky a krém byl stále nadýchaný.

4. A začneme kompletovat

Nyní začneme Tiramisu kompletovat. Připravíme si čtyři skleničky, vždy lehce namočíme jeden piškot do kávy, poté ho rozlomíme na dno skleničky a přidáme vrstvu krému. Takto pokračujeme, dokud skleničky nenaplníme. Nakonec řádně posypeme kakaem a dáme přes noc do lednice odležet. A podáváme s gelatem Authentic Espresso 



Ingredience

30 ml Silné espresso
250 g Mascarpone
3 ks Vejce z volného chovu
3 lžíce Cukr
100 g Cukrářské piškoty
2 lžíce Kakao na posypání
1 balení Authentic gelato Espresso

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo