0
K pokladně

Tiramisu s Authentic Espresso gelatem

Tiramisu s Authentic Espresso gelatem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

30 ml Silné espresso
250 g Mascarpone
3 ks Vejce z volného chovu
3 lžíce Cukr
20 ml Amaretto (cca jeden panák)
100 g Cukrářské piškoty
2 lžíce Kakao na posypání
1 balení Authentic gelato Espresso

Postup přípravy

1. Začínáme kávou

Nejprve si uvaříme silnou kávu, přidáme polovinu Amaretta a nechám vychladnout.

2. Vyšleháme část surovin

Oddělíme si žloutky od bílků a vyšleháme je s cukrem do světlé pěny, poté zašleháme mascarpone a přidáme zbytek Amaretta.

3. Vyšleháme sníh a smícháme

Ve druhé míse vyšleháme sníh dotuha a opatrně ho smícháme pouhým podebíráním s krémem tak, abychom zachovali vzduchové bublinky a krém byl stále nadýchaný.

4. A začneme kompletovat

Nyní začneme Tiramisu kompletovat. Připravíme si čtyři skleničky, vždy lehce namočíme jeden piškot do kávy, poté ho rozlomíme na dno skleničky a přidáme vrstvu krému. Takto pokračujeme, dokud skleničky nenaplníme. Nakonec řádně posypeme kakaem a dáme přes noc do lednice odležet. A podáváme s gelatem Authentic Espresso 



Nakupte potřebné ingredience

Silné espresso (30 ml)

Mascarpone (250 g)

Vejce z volného chovu (3 ks)

Cukr (3 lžíce)

Amaretto (cca jeden panák) (20 ml)

Cukrářské piškoty (100 g)

Kakao na posypání (2 lžíce)

Authentic gelato Espresso (1balení)