Do hodinky
1 porce
Ve větším hrnci zahřejeme lžíci rostlinného oleje a lehce na něm orestujeme červenou kari pastu. Zázvor zbavíme slupky a nakrájíme na drobno a spolu s rajčatovým protlakem přidáme do hrnce orestovat na pár minut. Poté vše zalijeme zeleninovým vývarem.
Než přivedeme vývar k varu, přidáme citrónovou trávu, limetkové listy a houby shiitake. Lehce osolíme a přidáme lžíci rybí omáčky. Přivedeme k varu a necháme cca 15 minut vařit.
Mezitím si v osolené vodě uvaříme rýžové nudle. Uvařené rýžové nudle rozdělíme do připravených misek, ve kterých budeme polévku servírovat. Koriandr s thajskou bazalkou nakrájíme na nudličky a rozdělíme do misek.
Ochutnáme polévku, jestli je dostatečně slaná a pálivá. V opačném případě přideáme rybí omáčku k dosolení a červenou kari pastu k větší ostrosti. Jakmile je polévka dochucená, můžete servírovat. Nakonec zasypeme restovanými oříšky.