0
K pokladně

Teplý čokoládový dortík, malinová omáčka

Teplý čokoládový dortík, malinová omáčka

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Hořká čokoláda
150 g Hnědý cukr
100 g Máslo
30 g Hladká mouka
4 ks Vejce
300 g Mražené maliny (na omáčku)
50 g Hnědý cukr (na omáčku)
20 g Vanilkový cukr (na omáčku)
1 lžička Jemný bramborový škrob (na omáčku)

Postup přípravy

1. Krok

Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni, dobře promícháme a necháme částečně zchladnout.

2. Krok

V misce vyšleháme do pěny cukr s vajíčky a potom pozvolna přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Ke konci vmícháme prosátou mouku.

3. Krok

Směs nalijeme do vymazaných formiček a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 8–10 minut. Čokoládové dortíky po upečení necháme 2 minuty odstát a vyndáme je z formičky. Můžeme si pomoci příborovým nožem.

4. Krok

Z cukru uděláme karamel, který zalijeme 100 ml vody a provaříme, poté přidáme maliny  
a rozvaříme. Omáčku můžeme zahustit škrobem rozmíchaným ve studené vodě. můžeme ji propasírovat přes síto a zbavit tak semínek z malin.

5. Krok

Mouky je v receptu sice jen maličko, ale klidně si pohrajte a experimentujte s typem, který zvolíte, což se samozřejmě projeví i na chuti dortíku. Na výběr máte kromě klasické pšeničné třeba ovesnou, mandlovou, pohankovou, kukuřičnou apod.

Nakupte potřebné ingredience

Hořká čokoláda (250 g)

Hnědý cukr (150 g)

Máslo (100 g)

Hladká mouka (30 g)

Vejce (4 ks)

Mražené maliny (na omáčku) (300 g)

Hnědý cukr (na omáčku) (50 g)

Vanilkový cukr (na omáčku) (20 g)

Jemný bramborový škrob (na omáčku) (1lžička)