Do hodinky
1 porce
Telecí medailonky z obou stran osole a opepřete. Na pánvi s troškou oleje zprudka orestujte maso z obou stran po dobu asi 2 minut. Pak ztlumte plamen a k masu přidejte snítku tymiánu.
Maso ještě mírně dopékejte zhruba tři minuty z obou stran, krásně změkne. Nyní maso vyndejte z pánve na talíř a zakryjte ho alobalem, aby nevystydlo. Tymián vyhoďte.
Do výpeku na pánvi dejte lžíci másla a na ní orestujte na jemno nakrájenou červenou cibuli. Když zesklovatí, přidejte k ní nasekanou hlívu ústřičnou. Vše podlijte asi 50 m vody a na mírném ohni hlívu restujte do změknutí. Tekutina se odpaří. Nakonec přidejte smetanu a směs vařte do zhoustnutí.
Telecí medailonky podávejte s hlívovou směsí posypanou čerstvou sekanou petrželkou. Poznámka: inspirováno receptem Zdeňka Polreicha z knihy Moje domácí kuchyně