0
K pokladně

Telecí medailonky s hlívou ústřičnou

Telecí medailonky s hlívou ústřičnou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

120 g Hlíva ústřičná
1 lžíce Máslo
0.1 lžíce Slunečnicový olej
1 ks Červená cibule
1 větviček Tymián
1 větviček Petrželka
200 ml Smetana ke šlehání
0 g Telecí řízky

Postup přípravy

1.

Telecí medailonky z obou stran osole a opepřete. Na pánvi s troškou oleje zprudka orestujte maso z obou stran po dobu asi 2 minut. Pak ztlumte plamen a k masu přidejte snítku tymiánu.

2.

Maso ještě mírně dopékejte zhruba tři minuty z obou stran, krásně změkne. Nyní maso vyndejte z pánve na talíř a zakryjte ho alobalem, aby nevystydlo. Tymián vyhoďte.

3.

Do výpeku na pánvi dejte lžíci másla a na ní orestujte na jemno nakrájenou červenou cibuli. Když zesklovatí, přidejte k ní nasekanou hlívu ústřičnou. Vše podlijte asi 50 m vody a na mírném ohni hlívu restujte do změknutí. Tekutina se odpaří. Nakonec přidejte smetanu a směs vařte do zhoustnutí.

4.

Telecí medailonky podávejte s hlívovou směsí posypanou čerstvou sekanou petrželkou. Poznámka: inspirováno receptem Zdeňka Polreicha z knihy Moje domácí kuchyně

Nakupte potřebné ingredience

Hlíva ústřičná (120 g)

Máslo (1 lžíce)

Slunečnicový olej (0.1 lžíce)

Červená cibule (1 ks)

Tymián (1větviček)

Petrželka (1větviček)

Smetana ke šlehání (200 ml)

Telecí řízky (0 g)