0
K pokladně

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Hovězí falešná svíčková ve zralosti
70 g Máslo
1 ks Střední cibule
100 g Petržel
100 g Mrkev
100 g Celer
70 g Anglická slanina
400 ml Hovězí vývar
250 ml Smetana ke šlehání
1 ks Pyramidka koření na svíčkovou
2 lžíce Plnotučná hořčice
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
1 ks Citron
1 špetka Cukr
1 balení Brusinky
1 balení Šlehačka (při podávání)

Postup přípravy

1. Krok

Nejprve hovězí maso prošpikujte proužky prorostlé anglické slaniny.

2. Krok

V litinovém hrnci, ve kterém budete později péct, na másle orestujte najemno nasekanou cibuli. Když začne lehce zlátnout, přidejte kostičky kořenové zeleniny a také je krátce osmažte.

3. Krok

Pak zeleninu přesuňte ke stranám hrnce a vedle orestujte ze všech stran osolené a opepřené hovězí maso vcelku, aby se zatáhlo.

4. Krok

Pak vše zalijte hovězím vývarem, přidejte pyramidku koření, přiklopte pokličkou a dejte péct na cca 90 minut doměkka.

5. Krok

Potom maso z hrnce vyjměte, pyramidku koření vyhoďte a hrnec přesuňte na sporák. Zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem. Pak do omáčky zamíchejte smetanu a vše povařte.

6. Krok

Omáčku dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou dle chuti. Maso nakrájejte na plátky, podávejte s omáčkou, houskovým či karlovarským knedlíkem a brusinkami.

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí falešná svíčková ve zralosti (500 g)

Máslo (70 g)

Střední cibule (1 ks)

Petržel (100 g)

Mrkev (100 g)

Celer (100 g)

Anglická slanina (70 g)

Hovězí vývar (400 ml)

Smetana ke šlehání (250 ml)

Pyramidka koření na svíčkovou (1 ks)

Plnotučná hořčice (2 lžíce)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Citron (1 ks)

Cukr (1špetka)

Brusinky (1balení)

Šlehačka (při podávání) (1balení)