Do dvou hodin
1 porce
Nejprve hovězí maso prošpikujte proužky prorostlé anglické slaniny.
V litinovém hrnci, ve kterém budete později péct, na másle orestujte najemno nasekanou cibuli. Když začne lehce zlátnout, přidejte kostičky kořenové zeleniny a také je krátce osmažte.
Pak zeleninu přesuňte ke stranám hrnce a vedle orestujte ze všech stran osolené a opepřené hovězí maso vcelku, aby se zatáhlo.
Pak vše zalijte hovězím vývarem, přidejte pyramidku koření, přiklopte pokličkou a dejte péct na cca 90 minut doměkka.
Potom maso z hrnce vyjměte, pyramidku koření vyhoďte a hrnec přesuňte na sporák. Zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem. Pak do omáčky zamíchejte smetanu a vše povařte.
Omáčku dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou dle chuti. Maso nakrájejte na plátky, podávejte s omáčkou, houskovým či karlovarským knedlíkem a brusinkami.