Švestkový příkrm s pohankou

Švestkový příkrm s pohankou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Zavařte si s dětmi ovoce na zimu

Domácí ovocné příkrmy patří mezi to nejlepší, co můžete svým Benjamínkům dopřát. Lépe chutnají, mají více živin a jsou plné maminčiny lásky. Zavařte jim doma zásobu na zimu ze šťavnatého českého ovoce, než skončí sezóna. Budete překvapeni, jak je to jednoduché.

2. Připravíme švestky

Švestky důkladně omyjte, zbavte pecky a se slupkou je nakrájejte. Zalijte je kojeneckou vodou a vařte asi 10 minut.

3. Upravíme pohanku

Jeden díl pohanky propláchněte v cedníku, dejte ji do malého hrnce a zalijte dvěma díly kojenecké vody. Vařte ji asi minutu pod pokličkou, pak hrnec odstavte, zabalte do utěrky a nechte dojít.

4. Smícháme to dohromady

Uvařené švestky rozmixujte dohladka a smíchejte s uvařenou pohankou. Tu můžete případně také rozmixovat se švestkami.

5. Začínáme zavařovat

Zavařovací sklenice vypláchněte horkou vodou a naplňte je horkým ovocným příkrmem. Zavíčkujte, ale neutahujte, aby nepraskly. Obě naplněné skleničky vložte do hrnce a zalijte je vlažnou vodou do 2/3 jejich výšky.

6. Hlídáme teplotu

Teploměrem udržujte teplotu 80-90 stupňů po dobu 20 minut (můžete použít i zavařovací hrnec). Po této době skleničky vyndejte a nechte je pozvolna vystydnout. Až přestanou být horké, tak je otočte dnem vzhůru a nechte je zcela vychladnout.

7. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Ingredience

6 ks Švestky
100 g Loupaná pohanka