Do hodinky
1 porce
Nejdřív uvařte brambory ve slupce do měkka. Nechte je zcela zchladnout a oloupejte je. Nyní je nadrťte přes speciální mačkadlo na brambory nebo je nastrouhejte na jemném struhadle.
K bramborám přidejte 1 vejce, hrubou mouku, dětskou krupičku a špetku soli. Ručně vypracujte kompaktní těsto. Švestky nařízněte, vyndejte z nich pecky a naplňte je kostičkou marcipánu. Těsto rozdělte na cca 15 stejných částí.
Do každé z nich vložte švestku s marcipánem a utvořte knedlík. Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody a ihned dejte knedlíky vařit, dokud nevyplavou na hladinu a pak ještě asi minutu.
Uvařené knedlíky podávejte posypané mletým mákem, moučkovým cukrem a polijte je rozpuštěným máslem. Dobrou chuť!