0
K pokladně

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

15 ks Švestky
1 ks Žloutek
1 ks Vejce
270 g Tvaroh
130 g Toustový chleba bez kůrek
20 g Hladká mouka
30 g Máslo
25 g Cukr krupice
1 balení Skořice (na obalení)
1 balení Strouhanka (na obalení)
1 balení Cukr krupice (na obalení)
1 balení Máslo (na obalení)

Postup přípravy

1. Krok

Povolené máslo vyšleháme do pěny s cukrem. Poté přidáme vejce, které také pečlivě zašleháme. Poté přidáme tvaroh a nakonec rozmixovaný toastový chléb a necháme 2 hodiny odpočinout.

2. Krok

Mezitím opláchneme švestky a vypeckujeme je.

3. Krok

Připravíme si také skořicovou strouhanku na obalení knedlíků. Strouhanku opékáme za sucha na pánvi dozlatova. Poté přidáme cukr a skořici a ještě chvíli pomalu pražíme.

4. Krok

Z odpočinutého těsta děláme placičky a zabalíme do nich suché švestky. Vaříme 78 minut po vyndání hned vložíme do strouhanky a obalíme.

Nakupte potřebné ingredience

Švestky (15 ks)

Žloutek (1 ks)

Vejce (1 ks)

Tvaroh (270 g)

Toustový chleba bez kůrek (130 g)

Hladká mouka (20 g)

Máslo (30 g)

Cukr krupice (25 g)

Skořice (na obalení) (1balení)

Strouhanka (na obalení) (1balení)

Cukr krupice (na obalení) (1balení)

Máslo (na obalení) (1balení)