Svatovavřinecké a pečený bůček na česneku

Svatovavřinecké a pečený bůček na česneku

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Vepřový bůček
1 ks Žlutá cibule
1 ks Červená cibule
1 lžička Mletý kmín
1 lžička Uzená mletá paprika
1 ks Celá palice česneku
60 ml Olivový olej
1 hrst Čerstvá šalvěj
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. Krok

Troubu předehřejte na 170 °C.

2. Krok

Bůček omyjte a pomažte olivovým olejem smíchaným s kořením.

3. Krok

Stroužky česneku vložte neoloupané na dno pekáčku, do kterého poté položíte bůček kůží dolů.

4. Krok

Pečte cca 2 a půl hodiny. Podávejte s šalvějí a čerstvým chlebem.

5. Zdroj

Recepty byly použity z webu akademiekvality.cz

Nakupte potřebné ingredience

Vepřový bůček (1 kg)

Žlutá cibule (1 ks)

Červená cibule (1 ks)

Mletý kmín (1lžička)

Uzená mletá paprika (1lžička)

Celá palice česneku (1 ks)

Olivový olej (60 ml)

Čerstvá šalvěj (1hrst)

Sůl (1špetka)