0
K pokladně

Strouhaná buchta

Strouhaná buchta

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Hladká špaldová mouka (na tmavé těsto)
200 g Celozrnná špaldová mouka (na tmavé těsto)
1 balení Kypřící prášek do pečiva (na tmavé těsto)
1 lžíce Perníkové koření (na tmavé těsto)
4 lžíce Kakao (na tmavé těsto)
250 g Změklé máslo (na tmavé těsto)
2 lžíce Mléko (na tmavé těsto)
500 g Tvaroh (na tvarohovou náplň)
1 lžíce Kukuřičný škrob (na tvarohovou náplň)
2 lžíce Rum (na tvarohovou náplň)
5 ks Vejce (1 ks na tmavé těsto, 4 ks na tvarohovou náplň)
350 g Moučkový cukr (150 g na tmavé těsto, 200 g na tvarohovou náplň)

Postup přípravy

1. Krok

Nejdříve připravte tmavé těsto. Smíchejte mouku, kypřící prášek, perníkové koření kakao a moučkový cukr. Pak přidejte vejce, mléko a na menší kostky nakrájené máslo. Vypracujte kompaktní těsto. To rozdělte na dva díly, jeden udělejte o něco větší než ten druhý. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut do mrazáku.

2. Krok

Troubu rozpalte na 170 °C a plech vyložte pečícím papírem. Připravte tvarovou náplň. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílku vyšlehejte sníh a pak přidejte polovinu moučkového cukru, a ještě chvíli šlehejte. Žloutky vyšlehejte s druhou půlkou cukru do pěny. Tvaroh smíchejte se žloutkovou pěnou, kukuřičným škrobem a rumem. Nakonec opatrně zapracujte sníh.

3. Krok

Nejdříve z mrazáku vyndejte větší díl těsta a nastrouhejte ho na hrubém struhadle na plech vyložený pečícím papírem. Lehce těsto udusejte a zalijte ho tvarohovou náplní. Pak vezměte menší díl těsta a nastrouhejte ho na tvarohovou náplň.

4. Krok

Plech vložte do rozpálené trouby a pečte 40 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká špaldová mouka (na tmavé těsto) (200 g)

Celozrnná špaldová mouka (na tmavé těsto) (200 g)

Kypřící prášek do pečiva (na tmavé těsto) (1balení)

Perníkové koření (na tmavé těsto) (1 lžíce)

Kakao (na tmavé těsto) (4 lžíce)

Změklé máslo (na tmavé těsto) (250 g)

Mléko (na tmavé těsto) (2 lžíce)

Tvaroh (na tvarohovou náplň) (500 g)

Kukuřičný škrob (na tvarohovou náplň) (1 lžíce)

Rum (na tvarohovou náplň) (2 lžíce)

Vejce (1 ks na tmavé těsto, 4 ks na tvarohovou náplň) (5 ks)

Moučkový cukr (150 g na tmavé těsto, 200 g na tvarohovou náplň) (350 g)