Do hodinky
1 porce
Oloupané a na půlkolečka nakrájené brambory vložte do menšího kastrůlku, zalijte vodou, osolte a přiveďte k varu. Brambory vařte do jejich změknutí, ale pozor na jejich převaření. Následně vodu přes cedník slijte a nechte okapat.
Ve větší míse rozklepněte vejce a pomocí vidličky je rozšlehejte. Důkladně osolte, opepřete, přidejte Delikátní majonézu Hellmann‘s a odložte bokem.
Do rozpálené pánve o průměru cca 20 cm, která je vhodná i do trouby, dejte olivový olej. Následně přidejte na kolečka nakrájené chorizo a předpřipravené brambory. Občas vše obracíme, aby se k sobě brambory nespékaly, a na mírném ohni opékáme.
Po několika minutách, až se vše pěkně dokřupava a dozlatova opeče, vše pomocí děrované lžíce z pánve vyjměte a dejte stranou. Do zbylého rozpáleného tuku na pánvi vhoďte nasekanou petržel a hned k němu vlijte rozšlehaná vajíčka. Přidejte k nim i opečenou směs brambor s chorizem a zlehka promíchejte.
Po několika minutách, až se vše pěkně dokřupava a dozlatova opeče, vše pomocí děrované lžíce z pánve vyjměte a dejte stranou. Do zbylého rozpáleného tuku na pánvi vhoďte nasekanou petržel a hned k němu vlijte rozšlehaná vajíčka. Přidejte k nim i opečenou směs brambor s chorizem a zlehka promíchejte.