Španělská omeleta

Španělská omeleta

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

5 ks Vejce
2 lžíce Hellmann's Delikátní majonéza
2 lžíce Petrželka
2 g Pepř
1 lžíce Olivový olej
100 g Chorizo
500 g Brambory
1 ks Cibule

Postup přípravy

1. Připravíme brambory

Oloupané a na půlkolečka nakrájené brambory vložte do menšího kastrůlku, zalijte vodou, osolte a přiveďte k varu. Brambory vařte do jejich změknutí, ale pozor na jejich převaření. Následně vodu přes cedník slijte a nechte okapat.

2. Našleháme vajíčka

Ve větší míse rozklepněte vejce a pomocí vidličky je rozšlehejte. Důkladně osolte, opepřete, přidejte Delikátní majonézu Hellmann‘s a odložte bokem.

3. Opékáme na pánvi

Do rozpálené pánve o průměru cca 20 cm, která je vhodná i do trouby, dejte olivový olej. Následně přidejte na kolečka nakrájené chorizo a předpřipravené brambory. Občas vše obracíme, aby se k sobě brambory nespékaly, a na mírném ohni opékáme.

4. Promícháme

Po několika minutách, až se vše pěkně dokřupava a dozlatova opeče, vše pomocí děrované lžíce z pánve vyjměte a dejte stranou. Do zbylého rozpáleného tuku na pánvi vhoďte nasekanou petržel a hned k němu vlijte rozšlehaná vajíčka. Přidejte k nim i opečenou směs brambor s chorizem a zlehka promíchejte.

5. Dopečeme v troubě

Po několika minutách, až se vše pěkně dokřupava a dozlatova opeče, vše pomocí děrované lžíce z pánve vyjměte a dejte stranou. Do zbylého rozpáleného tuku na pánvi vhoďte nasekanou petržel a hned k němu vlijte rozšlehaná vajíčka. Přidejte k nim i opečenou směs brambor s chorizem a zlehka promíchejte.

Nakupte potřebné ingredience

Vejce (5 ks)

Hellmann's Delikátní majonéza (2 lžíce)

Petrželka (2 lžíce)

Pepř (2 g)

Olivový olej (1 lžíce)

Chorizo (100 g)

Brambory (500 g)

Cibule (1 ks)