342,57 Kč/kg
Do hodinky
1 porce
V kastrůlku svaříme jablečný cider, na poloviční množství, aby se vypařil alkohol.
Potom přidáme jablečný mošt a necháme 10 minut vařit.
Kastrůlek odstavíme ze sporáku a vyšleháme s máslem.
Zelí rozkrojíme na 6 kousků a opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem a lžící másla, dokud se nám lehce nepřipálí z obou stran.
Opečené zelí posolíme a přelijeme hotovou omáčkou.
Na talíři zelí zastrouháme vlašskými ořechy, přidáme hráškové výhonky, a pokud máte rádi křen, všechno to nakonec křenem zastrouhejte.
Vypadá mošt zakaleně? Nemějte strach, nejedná se o závadu. Tuto vlastnost totiž mají ovocné šťávy nefiltrované. Díky specifickému výrobnímu procesu často obsahují zákal, příp. i sediment.