Spálené zelí s omáčkou z jablečného moštu, cideru a másla

Spálené zelí s omáčkou z jablečného moštu, cideru a másla

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Hlávkové zelí bílé
350 ml Jablečný mošt
200 ml Jablečný cider
2 lžíce Máslo
80 g Hráškové výhonky
90 g Vlašské ořechy
1 balení Olivový olej
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

V kastrůlku svaříme jablečný cider, na poloviční množství, aby se vypařil alkohol.

2. Krok

Potom přidáme jablečný mošt a necháme 10 minut vařit.

3. Krok

Kastrůlek odstavíme ze sporáku a vyšleháme s máslem.

4. Krok

Zelí rozkrojíme na 6 kousků a opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem a lžící másla, dokud se nám lehce nepřipálí z obou stran.

5. Krok

Opečené zelí posolíme a přelijeme hotovou omáčkou.

6. Krok

Na talíři zelí zastrouháme vlašskými ořechy, přidáme hráškové výhonky, a pokud máte rádi křen, všechno to nakonec křenem zastrouhejte.

7. TIP!

Vypadá mošt zakaleně? Nemějte strach, nejedná se o závadu. Tuto vlastnost totiž mají ovocné šťávy nefiltrované. Díky specifickému výrobnímu procesu často obsahují zákal, příp. i sediment.

Nakupte potřebné ingredience

Hlávkové zelí bílé (1 ks)

Jablečný mošt (350 ml)

Jablečný cider (200 ml)

Máslo (2 lžíce)

Hráškové výhonky (80 g)

Vlašské ořechy (90 g)

Olivový olej (1balení)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)