Slávky na černém pivě, petrželková majonéza

Slávky na černém pivě, petrželková majonéza

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 balení Slávky
10 ml Rostlinný olej
1 ks Šalotka
1 ks Řapíkatý celer
1 balení Mrkev
1 ks Česnek
1 kg Jarní cibulka
1 balení Plocholistá petržel
1 balení Máslo
1 balení Hořčice hrubozrnná
1 balení Hořčice dijon
1 ks Pivo Guinness Stout Draught
1 špetka Sůl
1 balení Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Na rozpáleném oleji orestujeme očištěný, na kostičky (cca 5x5mm) nakrájený řapákatý celer a mrkev, poté přisypeme na drobno nakrájenou šalotku, česnek a krátce zpěníme. 

2. Krok

Přidáme oba druhy hořčice a společně zarestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme pivem. Necháme krátce svařit a poté vložíme očištěné slávky. Vše společně promícháme a přiklopené vaříme cca 4 minuty.

3. Krok

Hotové slávky odstavíme a promícháme s nakrájenou jarní cibulkou, plocholistou petrželí a kostičkami vychlazeného másla, které nám zahustí vzniklou omáčku. Dle chuti dosolíme. Servírujeme s petrželkovou majonézou.

Nakupte potřebné ingredience

Slávky (1balení)

Rostlinný olej (10 ml)

Šalotka (1 ks)

Řapíkatý celer (1 ks)

Mrkev (1balení)

Česnek (1 ks)

Jarní cibulka (1 kg)

Plocholistá petržel (1balení)

Máslo (1balení)

Hořčice hrubozrnná (1balení)

Hořčice dijon (1balení)

Pivo Guinness Stout Draught (1 ks)

Sůl (1špetka)

Pepř (1balení)