0
K pokladně

Sépiové linguine se slávkami

Sépiové linguine se slávkami

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Čerstvé slávky
330 g Sépiové linguine
2 stroužky Česnek
4 lžíce Loupaná drcená rajčata v konzervě
1 balení Čerstvá petržel
10 ml Olivový olej
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Nejdřív omyjte a očistěte mušle. Porušené a otevřené vyhoďte. Do hlubší pánve nalijte pár lžic olivového oleje, přidejte očištěné slávky a přiklopte. Po chvíli se všechny mušle otevřou, plamen vypněte. Mušle, které se neotevřou, vyhoďte. Z většiny slávek vyndejte masíčko, pár jich nechte se skořápkou.  Dejte je stranou společně se scezenou šťávou z pánve.

2. Krok

Do pánve vložte nasekané stroužky česneku a orestujte je na olivovém oleji, k němu přidejte rajčata. Rajčatovou omáčku osolte a opepřete, přidejte šťávu z mušlí.

3. Krok

Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny a ty uvařte je do změknutí. Do rajčatové omáčky přidejte slávky a promíchejte s uvařenými těstovinami. Nakonec vše posypejte nasekanou petrželkou.

Nakupte potřebné ingredience

Čerstvé slávky (1 kg)

Sépiové linguine (330 g)

Česnek (2 stroužky)

Loupaná drcená rajčata v konzervě (4 lžíce)

Čerstvá petržel (1balení)

Olivový olej (10 ml)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)