0
K pokladně

Salát ze spálených paprik se sýrem a mátou

Salát ze spálených paprik se sýrem a mátou

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Papriky mix (žlutá, oranžová, červená)
1 ks Svazek čerstvé máty
100 ml Olivový olej
4 lžíce Červený vinný ocet
150 g Čerstvý ovčí sýr
5 g Sůl
5 g Pepř
1 balení Coca-Cola Zero

Postup přípravy

1. Pečeme

Omyté papriky dobře osušte a potřete olivovým olejem a vložte na 20 –30 minut do trouby vyhřáté na 250 °C. Mezitím si natrhejte větší množství lístků čerstvé máty.

2. Ochutíme

Po vytažení z trouby dejte papriky do misky, zakryjte je potravinovou fólií a nechte na 10 minut zapařit. Potom papriky rozřízněte, vylijte z nich šťávu a odstraňte jádřinec. Papriku otočte a oddělte slupku od dužiny. Díky zapaření by to mělo jít docela snadno. Dužinu paprik nakrájejte na proužky a nechte asi 20 minut vykapat v cedníku. Scezené papriky přeložte do mísy a ochuťte vinným octem, solí a pepřem. Přidejte nahrubo nasekané mátové lístky a zamíchejte. Servírujte s ovčím sýrem, který můžete na salát jednoduše nadrobit prsty, a s troškou olivového oleje. K salátu se skvěle hodí například jemně opečený kváskový chléb a chutný nápoj.

Nakupte potřebné ingredience

Papriky mix (žlutá, oranžová, červená) (4 ks)

Svazek čerstvé máty (1 ks)

Olivový olej (100 ml)

Červený vinný ocet (4 lžíce)

Čerstvý ovčí sýr (150 g)

Sůl (5 g)

Pepř (5 g)

Coca-Cola Zero (1balení)