Do dvou hodin
1 porce
Omyté papriky dobře osušte a potřete olivovým olejem a vložte na 20 –30 minut do trouby vyhřáté na 250 °C. Mezitím si natrhejte větší množství lístků čerstvé máty.
Po vytažení z trouby dejte papriky do misky, zakryjte je potravinovou fólií a nechte na 10 minut zapařit. Potom papriky rozřízněte, vylijte z nich šťávu a odstraňte jádřinec. Papriku otočte a oddělte slupku od dužiny. Díky zapaření by to mělo jít docela snadno. Dužinu paprik nakrájejte na proužky a nechte asi 20 minut vykapat v cedníku. Scezené papriky přeložte do mísy a ochuťte vinným octem, solí a pepřem. Přidejte nahrubo nasekané mátové lístky a zamíchejte. Servírujte s ovčím sýrem, který můžete na salát jednoduše nadrobit prsty, a s troškou olivového oleje. K salátu se skvěle hodí například jemně opečený kváskový chléb a chutný nápoj.