Salát z červené čočky

Salát z červené čočky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Červená čočka
1 stroužky Česnek
4 plátky Hovězí šunka
2 větviček Bazalka
1 ks Cherry rajčata
2 lžíce Řecký jogurt
50 g Piniové oříšky
1 ks Citron
1 lžíce Olivový olej

Postup přípravy

1. Čočka poprvé

Červená čočka je loupaná, a tak ji nemusíme předem namáčet. Na malý 1 hrneček čočky je potřeba dvojnásobek vody a ¼ lžičky soli. Aby neztratila barvu, přidáme trochu citrónové šťávy.

2. Čočka podruhé

Preferujeme křupavější verzi, takže jakmile čočka dojde k varu, ztlumíme plamen a vaříme cca 8 minut. Uvařenou čočku slijeme přes cedník a odložíme do misky.

3. Ostatní přísady

Zatímco se čočka vaří, utřeme si 1 stroužek česneku, nasekáme nadrobno 4 plátky hovězí šunky a hrst bazalky, rajčátka rozčtvrtíme.

4. Servírujeme

Nyní už jen přendáme do jedné misky spolu s uvařenou čočkou, 2 lžícemi jogurtu, 50 g piniových oříšků, šťávou z ½ citrónu, 1 lžící olivového oleje a špetkou soli a pepře.

Nakupte potřebné ingredience

Červená čočka (150 g)

Česnek (1 stroužky)

Hovězí šunka (4plátky)

Bazalka (2větviček)

Cherry rajčata (1 ks)

Řecký jogurt (2 lžíce)

Piniové oříšky (50 g)

Citron (1 ks)

Olivový olej (1 lžíce)