Do půl hodinky
1 porce
Ze všeho nejdříve je potřeba si uvařit řepu. Zabere to přibližně 20 minut. Loupat ji nemusíte. Dejte ji vařit v celku a oloupejte ji až po uvaření. Bude se vám to dělat lépe.
V hmoždíři si mezitím připravte zálivku. Tymián dobře rozdrťte se špetkou soli a pepře. Přidejte olivový olej, med a vinný ocet. Všechno dobře promíchejte a nezapomeňte dobře dochutit.
Ve zvláštní míse si smíchejte saláty, společně s nasekanými vlašskými ořechy, nalámaným kozím sýrem a nakrájenými fíky na měsíčky.
Jakmile je řepa hotová, očistěte ji a nakrájenou přidejte do mísy k salátu.
K salátu přidejte čerstvý tymián, zálivku a všechno dobře promíchejte, aby se ochutil každý kousek.